ŞTIRILE SPORTIVE

Tragerea la sorţi a cupelor europene

Sheriff Tiraspol, campioana Republicii Moldova la fotbal, şi-a aflat adversarul din turul preliminar al Ligii Campionilor, după tragerea la sorţi de la Nyon din 24 iunie. Tiraspolenii vor juca cu formaţia Sutjeska din Muntenegru. Meciul tur va avea loc pe 16 sau 17 iulie la Tiraspol, iar returul se va juca peste o săptămînă la Niksic. În primul tur preliminar al Ligii Europa Dacia Chişinău va juca cu albanezii de la Teuta Durres, Milsami Orhei se va duela cu F91 Dudelange din Luxemburg, iar FC Tiraspol, deţinătoarea Cupei Moldovei, se va confrunta cu letonii de la Skonto Riga.

Semifinalele Cupei Confederaţiilor

Naţionala Spaniei a învins Nigeria cu scorul de 3-0, duminică seară, la Fortaleza, în Grupa B de la Cupa Confederaţiilor la fotbal şi va juca în semifinalele competiţiei cu Italia. Va fi o reeditare a finalei de la Campionatul European din 2012, cînd spaniolii s-au impus cu 4-0. Campioana mondială şi europeană en titre a cîştigat Grupa B cu maximum de puncte. În meciul cu Nigeria, fundaşul lateral al Barcelonei, Jordi Alba a reuşit să marcheze două goluri, în minutele 3 şi 88, celălalt gol fiind marcat de Fernando Torres în minutul 61. Uruguayul a obţinut, duminică seară, calificarea în semifinalele, după ce a învins, cu scorul de 8-0, la Recife, reprezentativa statului Tahiti. Abel Hernandez a marcat patru dintre golurile sud-americanilor, în minutele 2, 24, 45 şi 67 (penalty), iar celelalte reuşite au fost semnate de Diego Perez 27, Nicolas Lodeiro 61 şi Luis Suarez 82, 90. Scotti , de la învingători, în minutul 51 şi Ludivion de la Tahiti, în minutul 59, au fost eliminaţi. În semifinale, Uruguay va întîlni selecţionata ţării-gazdă, Brazilia.

Alcantara, cel mai bun jucător al Euro Under 21

Thiago Alcantara, căpitanul echipei de fotbal a Spaniei cîştigătoare a Campionatului European de tineret din Israel şi autorul unei triple în finala cu Italia (4-2), a fost desemnat, în mod logic, cel mai bun jucător al turneului de către experţii UEFA. UEFA a recunoscut, între altele, "calităţile sale de lider în teren şi în afara lui", "un travaliu impresionant pe toată lungimea terenului", "un control al balonului excepţional" şi "capacitatea de a dicta tempo-ul unui meci". Mijlocaşul Barçei nu înscrisese niciun gol în turneul din Israel înaintea finalei. Atacantul Alvaro Morata (Real Madrid), compatriotul său, a terminat ca golgheter al Euro de tineret, cu 4 goluri înscrise (dar niciunul în finală, unde a dat totuşi o pasă decisivă la primul gol al lui Thiago Alcantara).

Isco s-a transferat la recomandarea lui Zidane

Mijlocaşul echipei Malaga, Francisco Roman Alarcon, "Isco", a ajuns, cum era anunţat, de altfel, la Real Madrid, fotbalistul spaniol de 21 de ani fiind recomandat de Zinedine Zidane, scrie presa spaniolă. Potrivit jurnalului sportiv Marca, apropiat de Real, echipa madrilenă l-a recrutat pe jucător pentru 30 milioane de euro, în urma unui contract semnat cu Malaga. Postul de radio Cadena Ser a evocat, la rîndul lui, un contract "între 25 şi 30 milioane de euro". "Jocul lui în timpul campionatului european de tineret (cîştigat de Spania) şi recomandarea lui Zidane au sfîrşit prin a-l convinge pe Florentino Perez să transfere unul dintre fotbaliştii spanioli de real viitor", adaugă Marca.