ŞTIRILE SPORTIVE

Lotul pentru amicalul cu Kîrgîzstan este experimental

Lotul naţionalei Moldovei de fotbal pentru amicalul cu naţionala Kîrgîzstanului este unul experimental, anunţă publika.md. Selecţionerul Ion Caras a recunoscut că majoritatatea jucătorilor au refuzat convocarea pentru acest meci. Printre ei se numără şi căpitanul Alexandru Epureanu. "Toţi cei 23 de jucători convocaţi pentru meciul cu Polonia au dorit să rămînă pentru Kîrgîzstan. Nu s-a reuşit, pentru că mulţi rămîneau fără vacanţă. De aceea ei, cu regret, au refuzat. Cazul lui Epureanu, Gaţcan, Ioniţă, Bordian, Bulgaru", a declarat Caras. Selecţionerul s-a ţinut de cuvînt şi a convocat 12 jucători care nu au prins pînă acum naţionala. Astfel, în lot au rămas doar cinci fotbalişti care au jucat cu polonezii: fundaşul Victor Golovatenco, mijlocaşii Alexandru Suvorov şi Alexandru Antoniuc şi atacanţii Gheorghe Ovseannicov cu autorul golului, Eugen Sidorenco. În lot se mai regăsesc Ion Jardan, Artur Patraş şi Anatol Doroş, care au fost rezerve cu Polonia. Printre cei care ar putea debuta la naţională se numără internaţionalii de tineret Oleg Clonin, Cătălin Carp sau Petru Leucă. În total, Caras a convocat 23 de fotbalişti pentru acest meci. Amicalul Moldova - Kîrghîzstan se va juca pe 14 iunie, la Tiraspol.

 

Boston s-a calificat în finala Cupei Stanley

Campioana NHL din 2011, Boston Bruins a devenit prima echipă calificată în finala din acest sezon a Cupei Stanley. Formaţia din Massachusetts a trecut în semifinala competiţiei, care este de fapt şi finala Conferinţei de Est, de Pittsburgh Penguins cu scorul general de 4-0. După două victorii la scor şi un meci decis în prelungiri, Boston a învins în cea de-a patra partidă cu 1-0. Singurul gol al meciului a fost marcat de Adam McQuaid. În urma acestui succes, Boston Bruins s-a ales cu cel de-al patrulea Trofeu al Prinţului de Wales, care revine campioanei Estului. Pînă acum, Boston a jucat de 16 ori în finala Cupei Stanley şi a cîştigat de şase ori trofeul.

 

Villarreal a promovat în Primera Division

Echipa Villarreal a promovat în prima ligă spaniolă, după un singur sezon în eşalonul inferior, în urma victoriei, scor 1-0, din meciul cu Almeria. Villareal şi Almeria erau la egalitate înainte de meci, cu 74 de puncte. Villareal se alătură echipei Elche, promovată deja, în timp ce Almeria va trebui să joace un baraj cu Las Palmas. Villarreal, care a acces prima oară în Primera în 1998, a retrogradat sezonul trecut, după ce în 2006 evolua în semifinalele Ligii Campionilor.

 

Rudi Garcia, noul antrenor al lui AS Roma

Tehnicianul francez Rudi Garcia, care în sezonul trecut a pregătit echipa OSC Lille, a semnat un contract pe doi ani cu formaţia AS Roma, a anunţat Corriere dello Sport. Conform sursei citate, tehnicianul francez s-a întîlnit, la Barcelona, cu directorul sportiv al clubului italian, Walter Sabatini, şi au pus la punct detaliile înţelegerii. Garcia va primi un salariu stagional de 1,5 milioane de euro şi va avea opţiune de prelungire pentru încă un an a contractului, iar obiectivul este ocuparea unui loc de cupe europene. Rudi Garcia, în vîrstă de 49 de ani, a mai pregătit în cariera sa formaţiile AS Saint-Etienne, Dijon şi Le Mans. În sezonul 2010-2011 a cîştigat campionatul şi Cupa Franţei cu OSC Lille.

 

Conducerea lui Juve s-a dus după Higuain la Madrid

Doi dintre conducătorii clubului italian de fotbal Juventus Torino, administratorul delegat Giuseppe Marotta şi preşedintele Andrea Agnelli, s-au deplasat la Madrid pentru a negocia transferul de la Real al atacantului argentinian Gonzalo Higuain, scrie Corriere dello Sport. Cei doi reprezentanţi ai grupării torineze au fost primiţi la un restaurant de preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez.. Juve speră să încheie cît mai repede tratativele pentru a evita concurenţa din partea cluburilor Arsenal Londra şi Napoli. Aceasta din urmă, ar dori să-l includă în cadrul tratativelor şi pe atacantul uruguayan Edinson Cavani, care ar urma să ajungă la Real în această vară.