ŞTIRILE SPORTIVE

Încă o medalie pentru Moldova la CE de box

Moldova şi-a asigurat încă o medalie la Campionatul European de box din Belarus, transmite publika.md. Petru Ciobanu s-a calificat în semifinale la categoria de 81 de kg şi va cîştiga cel puţin medalia de bronz. Sportivul moldovean l-a învins în sferturi pe Simone Fiori. Ciobanu poate să-şi asigure medalia de argint dacă în semifinale îl va învinge pe olandezul Peter Mullenberg. Lupta va avea loc pe 7 iunie. Dumitru Galagoţ este un alt pugilist care şi-a asigurat cel puţin medalia de bronz după ce a ajuns în semifinale la categoria de 64 kilograme. În total, Moldova este reprezentată la Europenele de box de zece pugilişti.

 

Roland Garros, în faza semifinalelor

Rafael Nadal şi Novak Djokovic au completat tabloul semifinalelor turneului de la Roland Garros. Cei doi tenismeni s-au impus în trei seturi în meciurile jucate cu Stanislas Wawrinka şi, respectiv, Tommy Haas. În finala de la Paris, de anul trecut, Nadal şi Djokovic au disputat finala, iar trofeul i-a revenit ibericului. După această performanţă, Nadal a rămas în cursă pentru cîştigarea celui de-al optulea titlu la turneul francez. Djokovic s-a calificat în a 12-a semifinală consecutivă în turneele de Mare Şlem.

În concursul feminin Maria Şarapova şi Victoria Azarenka se vor întîlni în semifinale. Şarapova a trecut în sferturi de Jelena Jankovic, după ce a pierdut la zero primul set, în timp ce tenismena din Belarus a învins-o în celalalt sfert de finală pe rusoaica Maria Kirilenko. În cea de-a doua semifinală se vor întîlni numărul unu mondial în clasamentul WTA, Serena Williams cu italianca Sara Errani.

 

Suarez a "scufundat" Franţa

Naţionala de fotbal a Franei a pierdut cu 1-0 meciul amical jucat miercuri seara la Montevideo cu reprezentativa Uruguayului. Unicul gol al meciului a fost marcat de atacantul echipei Liverpool, Luis Suarez în minutul 50. Acesta a intrat pe teren după pauză şi l-a învins pe Mandanda cu un şut cu exteriorul după ce l-a depăşit pe Mangala în urma unei pase a lui Maxi Perreira. În finalul partidei, sud-americanii au fost la un pas să ducă scorul la 2-0, dar Steve Mandanda s-a opus şutului expediat de Gaston Ramírez din careul de 16 metri. Precedentele 3 confruntări dintre cele două reprezentative se încheiaseră cu acelaşi scor, 0-0. Duminică, Franţa va întîlni Brazilia la Porto Alegre.

 

Casillas nu are resentimente faţă de Mourinho

Iker Casillas, portarul internaţional spaniol al echipei Real Madrid, nu are "resentimente" faţă de Jose Mourinho, cel care l-a "retrogradat" pe banca rezervelor pentru o mare parte a sezonului şi care a semnat cu Chelsea. "Nu am niciun fel de resentimente faţă de Mourinho şi nu m-am simţit prost tratat de către el. El a luat deciziile care i s-au părut cele mai bune pentru echipă şi nu am, personal, nimic cu el", a afirmat Casillas pentru postul de televiziune Telecinco. "Din păcate, noi nu ne-am atins obiectivele în campionat şi în Liga Campionilor, dar îi doresc ce este mai bun la Chelsea pentru că el susţinut mereu Real Madrid", a adăugat portarul madrilen, campion mondial şi european cu echipa Spaniei. Aflat în război deschis cu Casillas, Mourinho nu l-a mai titularizat în buturile Realului de la jumătatea lunii ianuarie. Tehnicianul portughez, a cărui plecare din capitala spaniolă era vehiculată de două săptămîni, a pus capăt luni suspansului prin anunţarea revenirii sale pe banca tehnică a lui Chelsea.