ŞTIRILE SPORTIVE

Neymar a fost prezentat pe Camp Nou

Atacantul brazilian Neymar, achiziţionat în urmă cu o săptămînă de FC Barcelona, pentru cinci sezoane, a fost prezentat pe stadionul Cam Nou, în faţa a aproximativ 50.000 de fani, eveniment la care s-a egalat numărul de spectatori prezenţi în 2009 la prezentarea lui Zlatan Ibrahimovici. Neymar a sosit la Barcelona, luni, după ce duminică a jucat într-un amical al naţionalei Braziliei cu Anglia, scor 2-2. Brazilianul a efectuat apoi vizita medicală şi a semnat contractul valabil pînă în iunie 2018. Internaţionalul brazilian a fost prezentat pe Camp Nou în faţa unui public numeros şi a reprezentanţilor a 122 de instituţii mass-media. Jucătorul, îmbrăcat cu un tricou fără număr pe care era scris "Neymar Jr", a făcut cîteva jonglerii, după care a spus cîteva cuvinte în catalană: "Sînt foarte fericit că joc la Barcelona şi pot să îmi realizez visul". Neymar a adăugat apoi, în portugheză: "Am venit aici pentru a ajuta echipa şi pe Messi, cel mai bun fotbalist din lume". La final, brazilianul a făcut un tur al arenei.

 

Mkhitaryan, înlocuitor pentru Suarez?

Atacantul armean Henrikh Mkhitaryan, care evoluează la Şahtior Doneţk sub comanda lui Mircea Lucescu şi Alexandru Spiridon, ar putea ajunge în această vară de Liverpool. Acesta ar urma să-i ia locul uruguayanului Luis Suarez a cărui despărţire de "cormorani" pare iminentă. Mkhitaryan are 24 de ani şi s-a remarcat în ultimul sezon prin numeroase goluri marcate în campionatul şi Cupa Ucrainei dar şi-n Liga Campionilor. De serviciile lui Suarez se interesează mai multe cluburi europene, printre care Real Madrid şi Juventus Torino. Liverpool ar fi dispusă să plătească 26 de milioane de euro pentru Mkhitaryan, iar presa engleză scrie că suma pare agreată şi de gruparea ucrainiană.

 

Blanc, în pole position pentru preluarea Romei

Antrenorul francez Laurent Blanc rămîne favorit pentru preluarea formaţiei italiene AS Roma, scrie L'Equipe, marţi. Fostul selecţionerl al naţionalei Franţei a avut luni seară o întîlnire cu diriguitorii grupării "giallo-rossa". Fără serviciu din iunie 2012, de cînd nu-i mai pregăteşte pe "les bleus", Blanc şi-a manifestat dorinţa de a reveni în activitate după un an de pauză. Blanc a discutat cu AS Roma încă după demiterea lui Zdenek Zeman, în februarie, dar nu a vrut să preia echipa din mers. Astfel, Roma l-a numit ca interimar pe Aurelio Andreazzoli, care nu a reuşit să claseze formaţia din capitala Italiei pe un loc european.

 

Abidal se desparte de FC Barcelona

Fundaşul francez Eric Abidal, cu ochii în lacrimi, a anunţat într-o conferinţă de presă că părăseşte FC Barcelona la finele sezonului, după ce a petrecut 6 ani la campioana Spaniei. "Aş fi dorit să continui cu Barça, dar clubul vede acest lucru într-un mod diferit şi este o decizie pe care trebuie s-o respect. Plec, dar voi reveni cu certitudine, deoarece clubul mi-a făcut o propunere foarte interesantă", a declarat fundaşul francez de 33 ani, care a suferit un transplant de ficat. Însoţit de preşedintele clubului catalan, Sandro Rosell, şi directorul sportiv Andoni Zubizarreta, dar şi de coechipierii Messi, Xavi, Iniesta, Abidal a precizat că doreşte să-şi continue cariera, la un an după ce a suferit grefa de ficat. Sandro Rosell a spus că Barcelona i-a lăsat poarta deschisă pentru o revenire a lui Abidal, în rolul de director sportiv internaţional al şcolilor de fotbal ale clubului catalan.