ŞTIRE DE ULTIMĂ ORĂ EUROPEANĂ PENTRU R. MOLDOVA

Office of Marian Jean MARINESCU, MEP (PDL-RO)

Vice president of the EPP - ED Group in the European Parliament

Europarlamentarul român Marian Jean Marinescu a fost desemnat raportor din partea grupului PPE din Parlamentul European pentru Republica Moldova în problema ridicării vizelor. Marian Jean Marinescu a declarat că va depune toate eforturile ca, pînă la sfîrşitul lunii Aprilie,  Parlamentul European să voteze ridicarea vizelor pentru cetăţenii Republici Moldova. Conform afirmaţiilor europarlamentarului  roman, calendarul pentru procedurile de ridicare a vizelor este unul extrem de strîns.

“Primul raport, care va evidenţia progresele Republicii Moldova, va fi în luna Ianuarie 2014, urmînd ca, pînă cel tîrziu în luna Martie-Aprilie, actualul legislativ european să voteze ridicarea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova, astfel încît viitoarele alegeri europarlamentare să nu întîrzie drumul european al Moldovei. Comisia Europeana a trimis Parlamentului European o propunere de schimbare a legislaţiei, ceea ce înseamnă că, în cadrul unui regulament, se vor trece, pur şi simplu, dintr-o anexă în alta, categoriile de persoane/cetăţeni care trebuie să aibă sau nu viza. Acolo sunt toate statele, nu doar Moldova Este foarte simplă procedura. Sa vedem cît de simplă va fi discuţia în Parlamentul European” a mai spus europarlamentarul român.

Oficialul european se declară optimist, sperînd ca parlamentarii europeni să aprecieze eforturile depuse de Republica Moldova în procesul de apropiere de Uniunea Europeana!

Marian Jean Marinescu este vicepreşedintele grupului PPE din Parlamentul European