TIRASPOLUL A DEBLOCAT CONTURILE LICEULUI CU PREDARE ÎN LIMBA ROMÂNĂ LUCIAN BLAGA

Conturile liceului teoretic cu predare în limba română Lucian Blaga de la Tiraspol au fost deblocate, a anunţat joi directorul instituţiei, Ion Iovcev, relatează site-ul postului Radio Chişinău.

"Am fost sunat de reprezentanţii băncii de la Tiraspol şi mi s-a spus că conturile noastre au fost deblocate şi putem să le folosim pentru plata întreţinerii. Noi, cei opt directori (ai şcolilor cu predare în limba română din stînga Nistrului), am avut o întîlnire cu reprezentantul OSCE din Serbia. El ne-a asigurat că va aborda problema şcolilor noastre", a spus directorul liceului Lucian Blaga, Ion Iovcev.

Potrivit site-ului Publika.md, deblocarea conturilor liceului Lucian Blaga a avut loc a doua zi după vizita în regiune a reprezentantului special al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Radojko Bogojevici.

Conturile liceului de la Tiraspol cu predare în limba română au fost blocate la mijlocul lui ianuarie.

La începutul lui decembrie, liceul a fost percheziţionat de către angajaţii procuraturii transnistrene.

Autorităţile de la Tiraspol au acuzat Chişinăul că îi foloseşte pe elevii şcolilor cu predare în limba română din stînga Nistrului în calitate de "instrument de confruntare politică".

Recent, grupurile de lucru de la Chişinău şi Tiraspol, în domeniul educaţiei, au ajuns la un acord privind inspectarea în comun a situaţiei şcolilor cu predare în limba română din stînga Nistrului. (Mediafax)