TINERII MUZICIENI SE POT ÎNSCRIE LA CONCURSUL INTERNAŢIONAL DE MUZICĂ WHITGIFT

Tinerii muzicieni cu vîrste cuprinse între 12 şi 17 ani se pot înscrie la Concursul Internaţional de Muzică Whitgift, care va oferi trei burse de studii în valoare de 150 mii de lire sterline la una dintre cele mai performante şcoli academice, sportive şi artistice din Marea Britanie, Şcoala Whitgift.

Directorul şcolii, Christopher Barnett, sosit la Chişinău pentru a asista la cîteva audiţii ale elevilor de la liceul republican de muzică “Ciprian Porumbescu”, a declarat pe 26 septembrie în cadrul unei conferinţe de presă că în R. Moldova este un mare potenţial în lumea muzicii. ”Două dintre bursele oferite anul trecut aparţin violoniştilor de la liceul în care mă aflu acum. De aceea vreau să creez un parteneriat strîns cu acesta şi să am cît mai mulţi studenţi talentaţi la Şcoala Whitgift”, a menţionat Barnett.

În cadrul conferinţei, mai mulţi reprezentanţi ai şcolii din Marea Britanie au dăruit liceului două oboaie în valoare de 700 de lire sterline.

Concursul este deschis în prezent doar băieţilor, din cauza specificului şcolii. Pentru a se înscrie, muzicienii vor încărca un videoclip pe YouTube, în care vor interpreta o piesă la alegere.

Cîştigătorii vor fi aleşi între 29 iunie şi 2 iulie 2014. La liceul "Ciprian Porumbescu" studiază 350 de elevi.

Sursa: Moldpres