Timpuri ticaloase care scot la tribuna alti ticalosi

”Privet”, Volosatîi, cum e să fii ”român” și ”anti-conspiraționist”?

Constat că pandemia care ne terorizează de atîta timp e mai periculoasă decît un război clasic, oricît de sîngeros ar fi fost el. În vremuri de război, cei mai expuși sunt combatanții taberelor beligerante. Civilii sunt victime colaterale. În războaiele clasice, au existat tranșee în care soldații se puteau feri de gloanțele inamicilor, iar pentru civili existau adăposturi subterane. Acum, sunt și buncăre de adăpostire împotriva unor atacuri nucleare. Prin anii 70-80 ai secolului și mileniului trecut, în plin Război Rece, a existat chiar o ”psihoză socială”, în timpul căreia mulți erau obsedați să-și construiască adăposturi antiatomice. Asta înseamnă că, în tip de război, există o anumită predictibilitate în privința celor sortiți să moară.

De mai bine de un an, omenirea este terorizată de coronavirus. Împotriva lui nu pot fi construite tranșee ori buncăre, ci vaccinuri. Chiar și cu astea, nu ai certitudinea că după ce te-ai despărțit de un prieten sau o rudă există riscul ca, după o săptămînă sau două, ori tu afli că el a murit, ori el aude că ai murit tu. Problema, ca de obicei, e în noi, nu în virus.Mamă, mi-a scăpat o metaforă fără să-mi dau seama!

Gîndind rațional, trebuie să admitem că virusul EXISTĂ, indiferent de faptul că el a fost scăpat accidental dintr-un laborator ori într-un mod intenționat. Abia de aici intră în schemă capacitatea noastră de a raționa. Așa cum s-a mai întîmplat în vremuri de război, de ciumă și alte pandemii, Guvernele și marile companii și-au reformulat politicile în funcție de situațiile date. La fel e și acum! Guvernele ori își pot consolida Puterea, ori dispar, pur și simplu, iar asta în funcție de abilitățile ticăloșilor lipsiți de scrupule pentru a ajunge la Putere.

Relativ legitim, Guvernele decid măsuri restrictive pentru a-și releva ”grija față de viețile oamenilor”. Spun ”relativ legitim” pentru că și exagerează prin regulile coercitive pe care le impun. N-o fac din rea-intenție, ci pentru că sunt puse în fața unor situații nemaivăzute la scară planetară. Tocmai de această situație inedită profită ticăloșii. Uitați-vă nu doar în Europa, ci și pe alte continente, unde ticăloșii, cu cinism, neagă existența ucigașă a virusului, conștienți fiind că există o uriașă masă de ignoranți care-i cred!

Ei neagă existența virusului și ”abuzul guvernanților”, știind sigur că foarte mulți dintre cei manipulați de ei vor muri… de coronavirus! Protestele lor împotriva restricțiilor s-au extins la scară planetară. În ticăloșia lor cinică, dornici fiind să conducă și ei Guverne, deși sunt ignoranți dintre cei mai detestabili, au ajuns să acuze existența ”dictaturii medicilor”. Să nu-ți vină să-i lași să moară cînd și ei sunt contaminați de coronavirus și ajung să fie salvați de către ”medicii dictatori”?

În România, există astfel de incriminatori ai ”dictaturii medicilor”, iar liderii politici ai ideilor conspiraționiste sunt unii parlamentari ca George Simion (lider ”unionist” al partidului AUR) ori Diana Șoșoacă. Crede cineva că îi crapă obrazul de rușine lui Boris Volosatîi că a ajuns parlamentar român pe listele partidului AUR? Să fim serioși! Asta pentru că a renunțat la Liceul Gheorghe Asachi, pe care, în calitate de director, l-a privatizat efectiv circa 30 de ani, în schimbul unor ”bani românești mai mulți”! În calitate de parlamentar român din partea AUR, Volosatîi, logic, neagă existența virusului, în deplin consens cu șefii lui politici ticăloși de la București, în primul rînd cu Simion. Atenție, acești ticăloși politici au venit și aici, ca și Băsescu, odinioară!

Toți acești ticăloși luptă împotriva Guvernelor pentru a le lua locul, nu împotriva virusului. Uman ar fi ca ei să sprijine Guvernele prin idei novatoare, să le acorde susțineri atît de esențiale încît să fie sesizate și de către cetățeni în perspectiva următoarelor alegeri, nu să le saboteze. Observați dezmățul prezidențial din Republica Moldova: președinta Maia Sandu habar nu are ce-i cu coronavirusul și cum se poate lupta împotriva lui, însă dă sfaturi și se laudă că are relații externe pentru a aduce cît mai multe vaccinuri! Ea, în aceste vremuri, vrea și alegeri anticipate. Înțelegeți cît de mult îi pasă ei de viața moldovenilor? Ignorantă fiind în chestiunea dată, ea ar trebui să stea pitită, cu atenție, în calitate de observator care ar avea ce desluși, în spatele actualului Guvern interimar.

În pofida realităților ucigașe, Sandu a preferat tabăra ticăloșilor care vor să cîștige politic de pe urma morții. Toți apropiații ei complici i-au sesizat la timp ”beția Puterii care o animă” și îi fac jocul în propriile lor interese. Mă gîndesc la unii ca Alaiba, Popșoi, Grosu etc.? Ce fericiți au fost că s-au născut băieți! De ce? Acum sunt oameni bogați, dar în copilăria lor erau suficienți de săraci încît să fie bucuroși că sunt băieți și aveau cu ce să se joace! Mai rău e cu șefa lor! Știu că scrîșnesc din dinți de furie că trebuie să-i facă temenele, dar va veni și ”vremea dizidenței lor față de ea”! E tare dezonorant travestiul lor în bărbați de dragul ”erei ticăloșilor”!

În concluzie, virusul ucigaș există, trebuie să ne protejăm și să ne vaccinăm, indiferent de cît de absurde, inevitabil, ni se par restricțiile impuse de către guvernanți, însă lucrul cel mai important e acela că trebuie să fim optimiști și să raționăm logic, să credem în adevărurile formulate individual de către noi, dincolo de conspirațiile ticăloșilor! Să ne vaccinăm, să stăm izolați în casă, cît e cu putință, și să așteptăm s-o vedem pe președinta Maia Sandu cum, din grijă și dragoste față de cetățenii pe care crede că-i reprezintă, colindă Republica Moldova ca să-i întîlnească pe moldoveni pentru a vedea cum trăiesc în timpul Președinției sale!

02.04.24 - 12:28
03.04.24 - 13:44
03.04.24 - 13:42
01.04.24 - 12:39
05.04.24 - 19:01
01.04.24 - 12:46
07.04.24 - 00:04
05.04.24 - 17:10
09.04.24 - 12:16
05.04.24 - 17:10
09.04.24 - 12:15
06.04.24 - 13:48
05.04.24 - 17:07
07.04.24 - 00:09
09.04.24 - 00:59