TIMP LIMITAT PENTRU A PROCURA POLITA DE ASIGURARE MEDICALA CU REDUCERI

Cetăţenii mai pot beneficia pînă la 31 martie curent de reduceri la procurarea poliţei de asigurare medicală pentru anul curent.

Astfel, fondatorii de întreprinderi individuale, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sînt angajaţi şi nu sînt asiguraţi de Guvern, au posibilitatea să procure poliţa de asigurare medicală cu 2028 lei, ceea ce reprezintă o reducere de 50%. În acelaşi timp, proprietarii de teren agricol pot achita doar 25% din primă, adică 1014 lei.

Prima de asigurare medicală obligatorie pentru anul curent constituie 4056 de lei. Preţul a rămas acelaşi ca şi anul trecut, pînă la adoptarea şi intrarea în vigoare a Legii fondurilor de asigurare medicală obligatorie (AOAM) pentru anul 2015. Din moment ce Legea respectivă va intra în vigoare, achitarea primei AOAM va fi realizată în corespundere cu noile prevederi.

Potrivit Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, persoanele care confirmă statutul de asigurat în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru întreg anul curent, sînt scutite de datoriile acumulate în perioada precedentă anului 2015 faţă de fondurile AOAM.