TIMOFTI S-A ÎNTREŢINUT CU REPREZENTANŢII CASEI REGALE

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut, la Reşedinţa prezidenţială, o întrevedere cu Alteţele Lor Regale, Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu ai României.

Şeful statului a salutat prezenţa familiei princiare la Chişinău şi a ţinut să-şi ceară scuze pentru incidentul de ieri de la statuia domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfînt. „Vă asigur de respectul şi consideraţia poporului Republicii Moldova. Vă mulţumesc pentru implicarea Dumneavoastră în proiectele de caritate, culturale şi sociale din Republica Moldova”, a spus Nicolae Timofti.

Preşedintele ţării a subliniat importanţa stabilirii unor contacte cu reprezentanţii Casei Regale a României, avînd în vedere deschiderea autorităţilor de la Chişinău faţă de civilizaţia europeană. ”Republica Moldova se află la o etapă crucială, cînd urmează să parafeze, apoi să semneze, Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. În ultima perioadă am beneficiat de o susţinere fără precedent din partea partenerilor noştri europeni, şi în special din partea României, în parcursul nostru european”, a menţionat Nicolae Timofti.

La rîndul său, Principele Radu a anunţat sprijinul Casei Regale a României pentru eforturile de integrare europeană a Republicii Moldova, precizînd că „Majestatea Sa, Regele Mihai I al României, ne-a rugat să vă transmitem că i-a avut mereu pe basarabeni în inima şi gîndurile sale”. Alteţa Sa a mulţumit pentru ospitalitatea de care s-a bucurat familia princiară în vizita sa de 3 zile în Republica Moldova, pe parcursul căreia a vizitat mai multe instituţii de stat, universităţi şi şcoli din localităţi din raioanele Soroca, Orhei şi Bălţi.

Părţile au mai discutat despre proiectele economice, sociale şi culturale comune dintre România şi Republica Moldova, care ar contribui la apropierea oamenilor de pe cele două maluri ale Prutului.

Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu ai României l-au invitat pe Preşedintele Nicolae Timofti să viziteze familia regală la Bucureşti, la Palatul Elisabeta.