ŞTIAŢI CĂ NU AI VOIE SĂ FACI "PANA PROSTULUI" ÎN GERMANIA?

Descoperă 10 legi CIUDATE din lume

Dacă multe legi din ţara noastră vi se par inutile, pentru că nimeni nu le respectă, există unele ţări din lume unde reglementările locale sunt extrem de ciudate şi amenzile pentru încălcarea lor sunt usturătoare.

Hrănirea porumbeilor

Deşi în multe ţări hrănirea porumbeilor este o atracţie pentru turişti, în piaţa Saint Marc din Veneţia această activitate este strict interzisă prin lege. Decizia a fost luată pentru a reduce numărul păsărilor şi a micşora gradul de degradare a structurilor istorice din cauza lor.

Să faci "pana prostului"

În Germania, pe autobahn, şoferilor le este interzis să rămînă fără benzină deoarece pot pune în pericol viaţa lor şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Să conduci un automobil cu papuci în picioare

În Spania, conducerea unui autovehicul în timp ce eşti încălţat cu papuci sau sandale este considerată o infracţiune şi se pedepseşte conform legii.

Urinarea în apă 

Autorităţile locale din Portugalia au decis instituirea unei legi împotriva urinatului în apa mării. Deşi urinarea în piscine se poate observa datorită unei substanţe speciale care colorează zona, ne întrebăm cum se poate observa acest lucru în apa mării.

Scuipatul în public

Scuipatul în public denotă lipsă de educaţie, dar în Barcelona, Spania, acest prost obicei este interzis prin lege. Cei care sunt prinşi scuipînd riscă o amendă usturătoare nu doar în acest oraş spaniol, dar şi în alte destinaţii ale globului.

Purtarea de tocuri înalte

Vizitarea unor locuri istorice purtînd tocuri înalte este absolut interzisă în Grecia. Această lege a fost instituită la nivel local de teamă că aceste accesorii ar putea deteriora monumentele antice.

 

Conducerea fără farurile aprinse în timpul zilei

În Danemarca, şoferii sunt obligaţi să aibă farurile aprinse, pe fază scurtă, şi în timpul zilei, nu doar al nopţii.

Mestecarea gumei în public

Deşi mestecarea gumei în public denotă o lipsă de bune maniere, acest obicei este total interzis în Singapore. Totuşi, dacă guma are un efect medical, mestecarea acesteia este permisă.

Consumarea de alimente în timpul Ramadamului

În Emiratele Unite Arabe, Ramadamul este cea mai importantă sărbătoare a lumii musulmane. Timp de o lună, musulmanii trebuie să postească din zori pînă la apusul soarelui, putînd să consume alimente doar după lăsarea întunericului. Dacă sunteţi în vizită în unele state arabe, în timpul Ramadamului, recomandarea ar fi să respectaţi acest obicei de a posti pentru că, altfel, riscaţi să fiţi trimişi la închisoare.

Să calci pe bani

Călcarea pe o bancnotă, chiar şi din greşeală, este considerată o infracţiune gravă în Thailanda, deoarece pe aceste hîrtii este imprimat chipul regelui.

Sursa: RTV.NET