Teoria conspiratiei? Gripa care ucide oamenii. Un posibil experiment?

O răceală bizară  se răspîndește ca focul sălbatic în întreaga lume Aceeași boală a ajuns și în România, și în Republica Moldova? “Virusul misterios” se răspîndește ca focul sălbatic , ținînd oamenii în pat chiar și o lună. Această gripa se extinde puternic în toată Europa, una dintre cele mai afectate țări fiind Croația. În România au decedat pînă acum 34 de persoane.

Potrivit capital.ro, mai multe ţări Sud-Est-europene se confruntă cu îmbolnăviri masive. Epidemia se manifestă cel mai puternic în Croaţia unde, potrivit datelor oficiale, s-au îmbolnăvit pînă acum peste 5.000 de persoane. Clinicile din Grecia nu dispun de suficient personal pentru a-i putea trata pe toţi. În Serbia s-au înregistrat pînă acum două cazuri de deces, iar în Macedonia numărul îmbolnăvirilor a crescut în decurs de doar o săptămînă cu 43 de procente.

Sofia nu anunțat pînă acum cazuri de deces, dar se iau măsuri de prevenire. Nici în Ungaria nu s-au înregistrat oficial cazuri de deces, dar autoritățile au declarat prezenta unei epidemii. O prezența crescută a virusului gripal a fost înregistrată şi în Austria, de asemenea şi Suedia, Norvegia, Estonia, Danemarca, Portugalia, Franţa şi Italia au anunţat o prezenţă răspîndită a virusului.

Să fie un experiment?

Medicii din  SUA raportează o creștere a numărului de cazuri în care oamenii suferă de o tuse foarte neobișnuită. Este cauzată de un virus și durează undeva între patru și șase săptămîni  și în unele cazuri, chiar mai mult. Și dacă nu este un nou virus misterios, ci pur și simplu tuse convulsivăNu ar recunoaște nimeni acest lucru, deoarece ar lovi în ”eficiența” vaccinurilor!

Viroza nu are o rezolvare rapidă. Pacienții nu au altă opțiune decît să o lase să-și urmeze cursul, deși unele medicamente pot ajuta la calmarea tusei, într-o oarecare măsură. Pacienții sunt sfătuiți să doarmă suficient de mult și să consume multe lichide. Specialiștii în medicina de urgență din Cincinnati au avertizat publicul despre virus, despre care ei spun că a provocat o creștere a numărului de pacienți cu simptome ale tractului respirator superior, cum ar fi tuse, congestie și dificultăți de respirație.

Pandemia de gripă din 1918-1919

Boala a fost observată prima dată în Fort Riley, Kansas, Statele Unite la 11 Martie 1918. Aliaţii din Primul Război Mondial au numit-o gripă spaniolă, pentru că a primit mai multă atenţie în ziarele spaniole decît în restul Europei. Spania nu a fost implicată în conflict, iar presa nu era cenzurată ca în restul Europei. Boala începea gradat, ca o gripă, cu cefalee, stare generală alterată, febră, frisoane moderate, tuse uscată şi apoi productivă, dureri musculare, dureri toracice sub formă de junghiuri.

Rata mortalităţii pandemiei din 1918-1919 nu se cunoaşte, dar se estimează între 2,5-5% din populaţia de pe Terra din acel moment. Gripa a putut ucide 25 milioane în primele 25 de săptămîni. Spre comparaţie, SIDA a ucis 25 de milioane în primii 25 de ani. În India au murit 17 milioane de persoane, aproximativ 5% din populaţia din acea epocă, atingînd o rată a mortalităţii de 20% în unele zone. În Armata indiană, cel puţin 22% dintre soldaţii care s-au îmbolnăvit au murit. În Statele Unite, aproape 28% din populaţie a suferit gripa şi 500-675 de mii au murit. În Marea Britanie au murit 200.000, Franţa peste 400.000. În Alaska şi Africa de Sud, au murit comunităţi întregi. În Australia au murit 10.000 de persoane şi în insulele Fiji au murit 14% din populație în doar două săptămîni, iar Samoa Occidentală 22%.

Spania a fost una dintre ţările cele mai afectate, cu 8 milioane de infectaţi şi aproximativ 300.000 morți. În Mexic, regiunea cea mai afectată a fost statul Nuevo Leon, în care, de la 1 Octombrie pînă la 15 Decembrie, au murit 5.015 persoane, iar populaţia statului era de 336.000 locuitori.