Tentativa de asasinare a Presedintelui Igor Dodon

Astăzi, la intrarea în Strășeni, a avut loc un ”accident” în care a fost implicată coloana prezidențială. Mașina în care se afla Președintele Igor Dodon a fost lovită violent de un camion care ar aparţine unei întreprinderi avicole. Camionul a intrat pe contrasens cu intenția clară de a intra în coliziune cu mașina prezidențială. Potrivit șefului Serviciului Protecție și Pază de Stat, Anatolie Golea, în accident au fost implicate trei mașini, printre care două vehicule ale SPPS. „Două mașini din coloana oficială a Președintelui țării au fost implicate într-un accident rutier. Persoanelor aflate în automobilele implicate în accident le-a fost acordat ajutor medical. Poliția cercetează circumstanțele producerii accidentului”, a scris IGP pe pagina oficială de pe Facebook. 

În autoturism, Președintele mai era însoțit de încă doi membri ai familiei – unul dintre fii și mama acestuia. Potrivit informațiilor de care dispunem, Președintele s-a ales doar cu cîteva răni nesemnificative. La scurt timp, Președintele și fiul său au părăsit Spitalul de Urgență unde au fost internați, mama șefului statului continuînd să rămînă internată.

Urmărind imaginile video în care este înregistrat accidentul, oricine înțelege clar că nu a fost vorba de un accident banal. Nu trebuie să fii criminalist ca să înțelegi că șoferul camionului a intrat pe contrasens cu intenția clară de a spulbera de pe șosea mașina prezidențială. Pentru oricine este clar că șoferul camionului ȘTIA CE FACE. Privind imaginile, oricine înțelege că a fost vorba despre o tentativă clară de asasinare a Președintelui Igor Dodon prin simularea unui accident auto. Rămîne de văzut la ce concluzii vor ajunge organele de anchetă, dar mai ales ce conexiuni vor putea face între tentativa criminală clară a șoferului de pe camion și rețelele politice ori de altă natură la care este conexat acesta.