TENTATIVĂ DE FALS, UZ DE FALS SAU JONGLERII CU BANII PUBLICI?

Pe baricade împotriva atacului „rider” asupra „Moldovei Suverane”

Ieri, 30 Mai, începînd cu orele 10,00, în incinta Curţii de Apel Chişinău, a avut loc a treia „tentativă” de desfăşurare a procesului judiciar prin care fantomatica şi ilegala ÎS „Moldova Suverană”, Cancelaria Guvernului RM şi AGEPI încearcă, printr-un atac de tip „rider”, declanşat, printr-o Hotărîre ilegală, abuzivă de Guvern, pe 24.02.2010, să ne preia marca „Moldova Suverană” SRL. Spunem „tentativă” întrucît cei nominalizaţi, atacatorii, caută tot felul de subterfugii să amîne procesul numai ca să nu ajungem la CEDO pentru a ni se face dreptate.

Acum reţineţi cîteva elemente extrem de interesante! La ultima înfăţişare, pe data de 3 Aprilie 2013, reprezentantul Cancelariei Guvernului a solicitat amînarea şedinţei de judecată deoarece ÎS „Moldova Suverană” nu are nici un salariat angajat care s-o reprezinte în instanţă, dînd asigurări că pînă la şedinţa de ieri Cancelaria Guvernului va angaja un administrator. Aşadar, reclamantul nostru principal, ÎS „Moldova Suverană”, nu există decît imaginar, ci este doar întruchipat scriptic la AGEPI şi în documentele Cancelariei Guvernului!

Ieri – surpriză! Reprezentantul Cancelariei Guvernului a cerut judecarea procesului în absenţa reclamantului ÎS „Moldova Suverană”, încercînd să inducă în eroare instanţa de judecată printr-un document de la Camera Înregistrării de Stat, eliberat pe data de 20.05.2013, care menţionează că:

a)    ÎS „Moldova Suverană”, ar avea sediul la „Casa Presei”, deşi nu este aşa, dar fiind vorba de o clădire subordonată cancelariei, se poate oricînd născoci un sediu;

b)    ÎS „Moldova Suverană” îl are ca administrator pe Polenciuc Alexandru;

c)     Că ÎS „Moldova Suverană” are un capital social de 551.000,2 lei.

Aţi reţinut, aşadar, că, pe data de 3 Aprilie 2013, ÎS „Moldova Suverană” nu avea nici un angajat care s-o reprezinte în instanţa de judecată.

Ciudăţenia cea mai mare constă, însă, în faptul că, într-adevăr, acest „Fantomas” Polenciuc Alexandru a fost angajat anterior de Cancelarie, probabil cît să existe ca persoană fizică împuternicită spre a ne da în judecară, în 2010, pentru a ne prelua ilegal marca ziarului nostru şi pentru a înregistra abuziv ÎS „Moldova Suverană” la AGEPI, prin traficul de influenţă al Cancelariei. Problema cu iz penal, demnă de atenţia Procuraturii, constă în aceea că, prin Ordinul nr. 335-P din 21 Decembrie 2010, emis de Cancelaria de Stat a RM, „se acceptă demisia d-lui Alexandru Polenciuc din funcţia de administrator interimar al Întreprinderii de Stat „Publicaţia Periodică  Ziarul Moldova Suverană”.

Acum, din senin, apare iarăşi „administratorul” Polenciuc Alexandru, inexistent între perioada 28.12.2010 şi 3 Aprilie 2013.

Se pune întrebarea, domnilor procurori: Pentru ce a fost plătit de la bugetul de stat acest Polenciuc Alexandru pînă pe data de 28.12.2010 şi pentru ce este plătit acum? A se reţine că fostul CCCEC ne-a verificat şi nu ne-a depistat nici o neregulă, că procesul de lichidare a fostei ÎS „Moldova Suverană” s-a demarat legal şi la recomandarea Consiliului Europei, iar „Moldova Suverană” SRL s-a înfiinţat legal, conform legislaţiei naţionale şi celei europene, lucru constatat şi de Curtea Supremă de Justiţie în cadrul procesului de revizuire intentat de noi!

Aici avem de-a face cu o răzbunare politică finanţată din bani publici, domnilor procurori!

Pe data de 10 Iunie, la următoarea şedinţă de judecată, urmează să fie administrate probe de la Serviciul de Cadre al Cancelariei, care să dovedească faptul că acestui Polenciuc Alexandru i se plăteşte iarăşi un salariu din banii publici nu pentru o activitate pe care ar trebui să o desfăşoare potrivit schemei de încadrare, ci în calitate de vîrf de lance al atacului rader guvernamental declanşat împotriva noastră! Dar mai curînd este vorba de un suflet mort, cu care manipulează justiţia şi opinia publică nişte suflete ticăloase. Nişte sufleţele „proeuropene care activează în baza normelor legale”.

 Moldova Suverană SRL