Tare de tot! Un crismar italian superdestept: i-a facut de ris rau de tot pe legiuitorii italieni

A descoperit cum poate dribla restricțiile COVID-19 fără să încalce legea

Proprietarul unui restaurant italian, deschis non-stop înainte de pandemie, a găsit o scăpare în normele legale în curs în această perioadă, care prevăd că toate localurile publice se închid la miezul nopții, astfel că funcționează aproape ca și înainte. Mai exact, omul a descoperit că în normele respective nu este prevăzută nicăieri ora de deschidere.

Prin urmare, Aldo Manoieri, proprietarul localului din Catanzaro Lido, Calabria, pune lacătul pe ușă la ora 12:00 noaptea fix, dar redeschide după 15 minute. „Premierul Conte și super-miniștrii săi absolvenți nu s-au gîndit că, pe lîngă ora de închidere, mai există și una de redeschidere”, spune Aldo Manoieri, potrivit TGCOM24.

Pe data de 14 Octombrie, atunci cînd restricțiile au intrat în vigoare, Manoieri a închis restaurantul la miezul nopții și l-a redeschis 15 minute mai tîrziu. Polițiștii care au intervenit au fost de acord cu el. Bărbatul a mai spus că, deocamdată, atîta vreme cît legislația nu este clară, va continua să redeschidă restaurantul la 00:15.

Andrea Ferrari, proprietarul barului Mavit din fața gării centrale din Bologna, aplică aproximativ aceeași rețetă. La miezul nopții își închide localul timp de o oră, perioadă în care face curățenie și dezinfectează, iar la ora 1:00 îl redeschide.