Suzelle Poole, o balerina de 78 de ani care inspira tinerii sa isi urmeze visurile

O balerină care și-a făcut debutul profesional la vîrsta de 10 ani, încă stă pe poante deși se apropie de cea de a 80-a aniversare. Suzelle Poole, în vîrstă de 78 de ani, a dansat pe scene din întreaga lume, însă continuă să își îmbunătățească tehnica. „Bărbia mea întotdeauna poate să fie mai înaltă, iar degetele mele mai fixe”, a spus Suzelle, care s-a născut la Londra, însă locuiește în Dallas, Statele Unite. „Nu există limite pentru dans”, a afirmat aceasta, care exersează de șase ori pe săptămînă și are și o școală de balet. 

De asemenea, Madame Poole, cum mai este cunoscută, dă reprezentații și la un azil de bătrîni, în fața unor persoane mai tinere ca ea. Suzelle este și un poet publicat și consideră că toată lumea poate beneficia de pe urma baletului. „Întotdeauna mi-a plăcut să dansez balet și întotdeauna exersez și încerc să mă îmbunătățesc. Sunt capabilă să dau lecții persoanelor de toate vîrstele”, a declarat balerina, citată de Daily Mail. Suzelle și-a înființat propria școală de dans în anul 2003. „Pentru mine, dansul este cel mai minunat exercițiu, sunt zveltă, nu iau medicamente și cred că toată lumea ar avea de beneficiat dacă ar lua ore de balet”, a explicat ea.

Șase zile pe săptămînă se dedică baletului, însă Marțea întotdeauna își ia o zi liberă pentru a merge prin magazine, la biserică și pentru a pune flori pe mormîntul soțului ei. „Îmi place să mă asigur că ies din casă în fiecare zi, iar acesta este un alt truc pentru a te simți tînără. Sunt recunoscătoare pentru toți profesorii mei de balet. Mulți oameni spun că sunt o sursă de inspirație datorită vîrstei mele și îi ajută pe ceilalți să realizeze că și ei pot încerca baletul. Fac doar ceea ce iubesc, îmi place să dansez pe muzică clasică precum Beethoven”, a mai spus Suzelle Poole. 

A cunoscut baletul la vîrsta de 7 ani și acum, după mai bine de șapte decade, nu concepe viața fără dans. „Ca balerină mă provoc să am o tehnică mai bună și voi continua să dansez cît de mult voi putea”, a precizat balerina. De-a lungul anilor, ea a interpretat mai multe personaje, precum zîne bune, dar a avut și reprezentări solo. „Soțul meu era cîntăreț de operă și am creat o coreografie pentru vocea sa minunată”, a dezvăluit ea. Suzelle Poole speră ca povestea ei să le arate celorlalți că nu există limită de vîrstă pentru dans. „Am crezut că totuşi cariera mea se va încheia la 20 de ani. Dar acum, după 70 de ani încă dansez. Viața este prea scurtă pentru a nu face ceea ce îți dorești”, a subliniat balerina. 

Sursa: Unica.ro