SUA PREGATESTE UN NOU ATAC IN SIRIA. RUSIA E PREGATITA

Rusia a avertizat că SUA pregătesc un nou atac în Siria. Liderii americani, francezi și britanici practic i-au provocat pe teroriștii din Idlibe, declarînd că dacă va mai fi comis un atac chimic, aceste trei state vor ataca Siria. Cu alte cuvinte, an-Nusra (organizație teroristă interzisă în Rusia) știe exact ce are de făcut, pentru a impune Occidentul să atace Siria. Este suficient de a organiza o nouă provocare, ca și anterior, apoi să se filmeze şi să se difuzeze prin rețele de socializare, și, gata! Asupa Siriei vor cădea iarăși bombe!

Serviciile rusești de spionaj declară din surse sigure că an-Nusra deja au adus și asamblat anumită tehnică. Siria s-a eliberat de armele chimice cîțiva ani în urmă, sub control internațional, și nu ar avea nici o motivație militară să le folosească. Este o înșelătorie evidentă și cinică. Cu toate acestea, SUA pregătesc un nou atac asupra Siriei. Navele militare Ross și The Sullivan au intrat în Golful Persic.

Rusia, din partea sa, a dislocat 13 nave militare și două submarine. Se mai vorbește și de un sistem antiaerian foarte eficient, dislocat în Siria. Acest lucru înseamnmă că Rusia are cu ce doborî rachetele occidentale, dacă vor fi lansate, și, în cel mai rău caz – avioanele, dacă vor ataca.

În Idlibe, în momentul de faţă, e cea mai mare concentrare a teroriștilor. Potrivit mai multor date, numărul acestora ajunge la 80 000. Și dacă asemenea state ca SUA, Marea Britanie și Franța recurg la astfel de provocări de dragul acestor teroriști, acest lucru vorbește mult despre politica lor pe care o au față de Siria.

În alocuțiunea sa din Consiliul de Securitate al ONU, reprezentantul Rusiei Vasili Nebezea a declarat că Rusia dispune de dovezi că unele state au livrat teroriștilor armament prin contrabandă, folosindu-se de rețelele grupării ”stat islamic”.

El a mai spus că grupări ale ”statului islamic” se află în Idlibe și că teroriștii obligă copiii de 12 ani să ia parte la acțiunile teroriste. Diplomatul a criticat dur politica SUA, numind-o ”neocolonialistă, promovată în scopul dezmembrării Siriei și instalării propriului control asupra resurselor ei.

După Steigan bogger, Norvegia