SUA optează pentu aderarea RM la UE

Liderii fostei AIE trebuie să găsească un compromis pentru a forma un nou Guvern, iar SUA vrea sa vadă Republica Moldova în Uniunea Europeană. Afirmaţiile au fost făcute, pe 25 martie, în cadrul unei emisiuni TV de către Ambasadorul SUA la Chişinău William Moser.

Potrivit lui Moser, cei trei lideri ai coaliţiei de guvernare sînt capabili să treacă peste divergenţe. ”Am mare încredere că ei vor găsi un compromis pentru continuarea guvernării”, a opinat ambasadorul. El a evitat să ofere detalii despre discuţiile pe care le-a avut în ultimul timp cu liderii politici, inclusiv cu Preşedintele RM Nicolae Timofti. “Discutăm despre respectarea angajamentelor RM faţă de SUA. Au fost examinate şi probleme din justiţie, MAI. Avem foarte multe discuţii cu miniştrii Transporturilor şi al Mediului. Iar cu Preşedintele RM am discutat depre depăşirea crizei politice”, a spus Ambasadorul SUA.

Oficialul american a opinat că alegerile anticipate ar fi o dezamăgire pentru cetăţenii RM. Ambasadorul SUA la Chişinău a venit şi cu recomandări pentru soluţionarea mai multor probleme cu care se confruntă RM, inclusiv a conflictului transnistrean. ”Oferirea unui statut special Transnistriei ar putea fi o soluţie pentru rezolvarea conflictului”, a conschis Moser.

Moldpres