SUA: FLYNN VA PREDA MAI MULTE DOCUMENTE COMISIEI CARE INVESTIGHEAZA PRESUPUSELE SALE LEGATURI CU RUSIA

Michael Flynn, fostul consilier pentru securitatea națională al președintelui american Donald Trump, va preda o serie de documente unei comisii a Senatului care investighează legăturile sale cu Rusia, a relatat marți presa americană, citată de DPA.

Avocații lui Michael Flynn i-au asigurat pe membrii comisiei că acestea vor începe să fie predate nu mai tîrziu de 6 iunie, potrivit Washington Post.

Conform Reuters, reprezentanții lui Flynn au declarat într-un e-mail trimis comisiei marți că vor începe predarea documentelor pentru a respecta termenul stabilit de comisie și că mai multe documente vor fi transferate mai tîrziu.

Flynn personal declarase anterior că va invoca al cincilea amendament care permite dreptul de a păstra tăcerea pentru a evita autoincriminarea.

Contactele acestuia cu rușii se află în centrul unei anchete privind posibilele legături ale echipei de campanie a lui Donald Trump și guvernul rus, despre care există suspiciuni că s-ar fi amestecat în alegerile prezidențiale din SUA.

Sursa: Agerpres