SUA A ACORDAT R. MOLDOVA STATUT DE ALIAT MAJOR NON-NATO

Comisia pentru Relaţii Externe din cadrul Senatului SUA a votat ieri în unanimitate Actul de Susţinere a Libertăţii cu privire la Ucraina din 2014, care prevede beneficii importante şi pentru Republica Moldova.

Potrivit proiectului de lege, Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei li se acordă statut de aliaţi majori non-NATO, precum şi zece milioane de dolari pentru a combate propaganda anti-europeană.

De asemenea, Actul prevede să fie aplicate sancţiuni împotriva companiilor din Federaţia Rusă, care vor încerca să destabilizeze situaţia în aceste trei ţări, inclusiv prin presiuni în sectorul energetic.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, care a efectuat ieri o vizită în Washington, a spus că proiectul de lege este un semnal clar că SUA sprijină viitorul european al regiunii noastre.

„Este un sprijin politic puternic al Senatului Statelor Unite pentru Republica Moldova şi al eforturilor noastre depuse în ultimii ani”, a menţionat liderul PLDM.

Sursa: Moldpres

Virginia Filip 21.09.2014 - 11:28

Este un ajutor foarte important pe care americanii ni-l acorda. Asta inseamna ca ne considera adevarati parteneri. Si da, intr-adevar este rezultatul unor eforturi depuse de actuala guvernare, dupa cum a spus Vlad Filat.