STUDENTII VOR FI IMPLICATI IN CALITATE DE EDUCATORI, INVATATORI SI PROFESORI IN SCOLI

Studenții anilor III-IV licență și cei care fac masteratul vor fi implicați în calitate de educatori, învățători și profesori în instituțiile de învățămînt general din țară, în anul de studii 2020-2021. Ministerului Educației, Culturii și Cercetării precizează într-un comunicat de presă că studenții interesați de acest program vor fi angajați și remunerați pe o normă didactică de maximum nouă ore.

Potrivit comunicatului, această activitate va fi considerată drept stagiu de practică pedagogică, fără ca instituțiile de învățămînt superior să solicite elaborarea rapoartelor suplimentare în cadrul acestora. Pe perioada aflării studentului în şcoală, atît universitatea, cît și instituția unde se va încadra studentul va desemna cîte un mentor. Mentorii ambelor instituții vor coordona și stabili un orar flexibil al orelor academice și lecțiilor școlare, în așa fel ca acești studenți să se poată încadra în activități. Totodată, pentru studenți vor fi elaborate planuri individualizate de învățămînt.

Repartizarea studenților pentru angajare se va realiza în funcție de numărul de cadre didactice solicitate de reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățămîntului.

Sursa: IPN