STUDENTII MASTERANZI DIN DIASPORA EFECTUEAZA UN STAGIU DE PRACTICA LA PRESEDINTIA R. MOLDOVA

Astăzi Igor Dodon a avut o întrevedere cu studenții practicanți din diasporă, actuali stagiari în cadrul Aparatului Președintelui Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii, tinerii au vorbit cu entuziasm despre oportunitatea de a reveni în țară și de a face parte, pe timp de vară, din echipa consilierilor prezidențiali.

Șeful statului a menționat faptul că, anul acesta, au fost selectate 8 persoane pentru practica de vară - reprezentanți ai celor mai bune instituții de învățămînt din Uniunea Europeană și Federația Rusă.

În context, Igor Dodon le-a urat succes, exprimîndu-și speranța că această experiență va motiva tinerii să-și creeze un viitor acasă, în Moldova.

Totodată, șeful statului a amintit că, în vara anului 2017, a lansat inițiativa de a oferi studenților din diasporă posibilitatea de a face un stagiu de practică în instituția prezidențială în vederea stimulării reîntoarcerii în țară a cadrelor calificate din diasporă. Astfel, în urma stagiului, două persoane au rămas în țară, fiind angajate în administrația prezidențială.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova