STUDENTI MASTERANZI DIN DIASPORA EFECTUEAZA UN STAGIU DE PRACTICA LA PRESEDINTIA REPUBLICII MOLDOVA

Astăzi, Igor Dodon a avut o întrevedere cu studenții masteranzi din diasporă care efectuează un stagiu de practică la Președinția Republicii Moldova.

Actualii stagiari vor activa în lunile de vară la instituția prezidențială, conlucrînd cu consilierii Președintelui din domeniul agroindustrial, economic, mass-media, relațiile cu diaspora, relațiile interetnice, relațiile externe. Studenții selectați își fac studiile la universitățile din Franţa, Rusia, Danemarca, Cehia, România.

Igor Dodon le-a urat tinerelor succes, exprimîndu-și încrederea că tinerii vor utiliza această șansă pentru a-și valorifica cunoștințele dobîndite în cadrul universităților de top de peste hotarele țării. De asemenea, șeful statului a menționat că deja mai mulți studenți care au desfășurat stagiu de practică la Președinție s-au angajat cu succes în cîmpul muncii în țara noastră.

Totodată, Președintele țării a tinut să menționeze că această practică de organizare a unor stagii pentru tinerii din Moldova care își fac studiile peste hotare este efectuată deja trei ani consecutiv. Igor Dodon a subliniat că inițiativa în cauză a fost lansată de dumnealui cu scopul stimulării reîntoarcerii în țară a cadrelor calificate din diasporă.

Amintim că toți doritorii de a efectua stagiu de practică în cadrul Președinției, pot expedia dosarele la adresa e-mail: hr@prm.md.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova