STIRILE SPORTIVE

Programul partidelor din Liga Campionilor şi Europa League

Ieri seara s-a jucat primul meci din prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor dintre Bayern Munchen (Germania) şi FC Barcelona (Spania), iar astăzi, începînd cu ora 21.45 se va disputa partida Borussia Dortmund (Germania) - Real Madrid (Spania). Meciurile retur vor avea loc la 30 aprilie şi 1 mai.

Programul partidelor care vor avea loc, joi, 25 aprilie, de la ora 22:05, în prima manşă a semifinalelor Europa League: Fenerbahçe Istanbul (Turcia) - Benfica Lisabona (Potugalia) şi FC Basel (Elveţia) - Chelsea Londra (Anglia). Meciurile retur vor avea loc joi, 2 mai.

 

Manchester United, noua campioană a Angliei

Manchester United a devenit, luni seară, matematic, noua campioană a Angliei la fotbal, după ce a învins pe teren propriu, scor 3-0, pe Aston Villa, într-un meci din etapa a 34-a din Premier League. Cu patru meciuri înaintea finalului campionatului, United are un avans de 16 puncte faţă de concitadina City şi nu mai poate fi ajunsă de aceasta în clasament. Acesta este al 13-lea titlu cîştigat de Sir Alex Ferguson cu Manchester United, scoţianul aflîndu-se pe banca acestei echipe din 1986.

 

Celtic, campioană a Scotiei

Formaţia Celtic Glasgow a cîştigat pentru a 44-a oară campionatul Scoţiei după victoria, cu scorul de 4-1, înregistrată în meciul cu Inverness, contînd pentru etapa a 34-a. Cu patru etape înainte de finalul sezonului, Celtic are 15 puncte avans faţă de a doua clasată, Motherwell, şi nu mai poate fi ajunsă din urmă. Celtic Glasgow a cîştigat titlul în Scoţia pentru a doua oară consecutiv. Acest succes a fost unul dintre cele mai uşor de realizat pentru Celtic în absenţa marei rivale Glasgow Rangers, retrogradată în al patrulea eşalon din motive financiare.

 

Saint-Etienne, victorioasă în Cupa Ligii Franţei

AS Saint-Etienne a cîştigat Cupa Ligii Franţei. "Verzii" s-au impus, pe Stade de France, cu scorul de 1-0, în finala cu Rennes. Unicul gol al meciului a fost marcat de atacantul brazilian Brandao, în minutul 18. Acesta este primul trofeu cîştigat de Saint-Etienne din anul 1981 încoace. Precedentele trei trofee ale Cupei Ligii Franţei (2010, 2011, 2012) fuseseră cîştigate de Olympique Marseille.

 

Vettel a cîştigat MP al statului Bahrain

Sebastian Vettel a cîştigat pentru a doua oară consecutiv Marele Premiu al statului Bahrain de Formula 1. Triplul campion mondial a fost urmat pe podium de piloţii celor de la Lotus, Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean. Vettel a obţinut în Bahrain cea de-a 28-a victorie într-un Mare Premiu de Formula 1, acesta fiind şi cel de-al 49-lea podium din carieră pentru german. Vettel conduce clasamentul general al piloţilor. Acesta are 77 de puncte, cu zece mai multe decît Raikkonen, care este pe doi, şi cu 27 mai multe decît Hamilton, care încheie podiumul. Red Bull este lider la constructori, fiind urmat de către Lotus şi Ferrari.