STIRILE CM DE FOTBAL

Azi aflăm a doua finalistă a Mondialului din Rusia

Croația și Anglia se înfruntă în această seară, începînd cu ora 21.00, la Moscova, în meciul care va stabili adversara Franței din finala Mondialului.

Luka Modric este golgheterul echipei Croaţia cu 2 goluri. Harry Kane a marcat de 6 ori pentru Anglia.

Anglia s-a calificat fără mari emoții în sferturi, reușind să învingă în sferturi Suedia, 2-0. De partea cealaltă, Croația a învins-o pe Rusia la penalty-uri pentru a-și asigura un loc în penultimul act.

În prima semifinală, Franța a învins la limită Belgia, 1-0.

 

Declarații tari ale unui fost conducător de la Real Madrid

Jorge Valdano, 62 de ani, fost jucător, antrenor și director sportiv la Real Madrid, a vorbit despre posibilitatea ca Balonul de Aur 2018 să fie cîștigat de un alt jucător în afara lui Ronaldo și a lui Messi.

Într-un editorial pentru The Guardian, argentinianul l-a lăudat pe croatul Luka Modric, dar a opinat că acesta nu va reuși să spargă momentan bariera celor doi uriași fotbaliști care au monopolizat trofeul în ultimii 10 ani.

"Modric pare că s-a născut cu o inteligență pe care o exprimă foarte ușor cînd e la balon. El evoluează cu pasiune, se bucură de fotbal. Dă totul pe teren și nu se comportă ca și cum ar suferi sau ar face un sacrificiu. El se distrează! Nu putem vorbi de un talent ca al lui Maradona, de exemplu. Nu face lucruri imposibile. Cînd dă o pasă, te gîndești: «Și eu aș fi făcut la fel». Dar, de fapt, ce face Modric doar el poate face. E peste tot, caută fiecare minge, aleargă foarte mult, e concentrat pe fotbal, evoluează cu demnitate.

Modric nu va cîștiga Balonul de Aur, la fel cum n-a făcut-o nici Andres Iniesta înaintea lui. Dar asta nu e responsabilitatea lui, e responsabilitatea noastră, a tuturor celor care am transformat fotbalul într-o lume în care aparența e mai importantă decît esența", a scris Valdano.

 

NeymarChallenge a devenit virală. Toată lumea rîde de brazilian

După o evoluție dezamăgitoare la CM 2018, la care Brazilia a fost eliminată în sferturi de Belgia, 1-2, Neymar a devenit ținta glumelor.

Tot mai mulți fani din toată lumea ironizează simulările de la Mondial ale brazilianului de 26 de ani prin clipuri amuzante pe rețelele de socializare.

"NeymarChallenge" (n.r. provocarea Neymar) este tot mai populară pe internet, iar fanii se întrec în postarea celor mai amuzate fotografii sau clipuri în care îl ironizează pe starul lui PSG.

Sursa: gsp.ro