STIRILE CM DE FOTBAL

Nigeria – Islanda: Messi și toată Argentina sînt cu ochii pe acest meci

Nigeria și Islanda se întîlnesc în etapa a doua din Grupa D de la Campionatul Mondial, începînd cu ora 18:00. Din aceeași grupă mai fac parte Croația și Argentina, care au jucat aseară și "pumele" au pierdut, 0-3.

Croația este calificată matematic în optimile de finală ale competiției, cu 6 puncte. Argentina are un singur punct după primele două partide și nu mai stă la mîna propriilor rezultate.

 

Gluma zilei în Rusia: Suedezii le-au luat nemților bilete de avion spre casă

Înainte de meciul de sîmbătă dintre Suedia și Germania, un jurnalist suedez de la Expressen a venit la antrenamentul de ieri al nemților cu 23 de bilete de avion pe ruta Soci - Berlin, pentru a le împărți jucătorilor lui Jogi Low.

Sami Khedira l-a primit pe al lui zîmbind, dar i-a replicat că "nu vrem să ne întoarcem acasă, vom avea nevoie de bilete pe 16 iulie (n.a - ziua finalei Mondialului). Ne gîndim doar la victorie. Ştim că va fi dificil, însă ştim că avem o echipă puternică şi sîntem convinşi că vom cîştiga meciul cu naționala voastră".

Germania și Suedia se întîlnesc mîine, la Soci, într-o partidă crucială pentru nemți la Mondialul din Rusia, după ce-au pierdut confruntarea cu Mexic (0-1).

 

Low pregătește schimbări masive în echipa Germaniei

Selecționerul Germaniei Joachim Low vrea să schimbe aproape jumătate de echipă pentru meciul de sîmbătă cu Suedia. Și le cere jucătorilor să fie ”unsprezece războinici” cu vikingii.

Germania e pe muchie de cuțit. Încă un eșec, după cel suferit în deschidere, cu Mexic (0-1), și campioana en titre a lumii va pleca acasă. Un scenariu horror, de care selecționerul Joachim Low nici nu vrea să audă. "Am un plan pentru Suedia", le-a mărturisit el jurnaliștilor de la Bild, care l-au "tradus" punînd cap la cap informațiile "transpirate" în ultimele zile de la antrenamentele secrete.

Cea mai importantă măsură: Low vrea să înlocuiască aproape jumătate de echipă. Vizați sînt Ozil, care nu-i în apele lui de cînd fanii îi reproșează fotografia făcută cu dictatorul turc Erdogan, Khedira, catastrofal contra Mexicului, Werner și Plattenhardt. În locul lor vor apărarea în primul unsprezece Ilkay Gundogan, Marco Reus, foarte bun în finalul partidei cu nord-americanii, Mario Gomez și Jonas Hector, refăcut după răceala care l-a împiedicat să evolueze în primul meci.

Schimbările preconizate nu sînt totul. Low a lucrat și mental cu jucătorii săi. Începînd prin a-i pune față-n față și a le cere să spună tot ce au pe suflet în legătură cu eșecul din debutul la turneul final din Rusia. O ședință de criză la capătul căreia concluzia a fost că "trebuie să fim unsprezece războinici pe teren".

Sursa: gsp.ro