STIRILE CM DE FOTBAL

Emoții mari pentru brazilieni

Naționala Brazilei are mari probleme după primul meci la Campionatul Mondial, terminat la egalitate cu Elveția, scor 1-1.

Neymar, care a avut mari probleme în acest an din cauza accidentărilor, a părăsit antrenamentul echipei după ce a acuzat noi dureri la piciorul drept.

Superstarul lui PSG n-a fost menajat deloc de jucătorii Elveției la primul meci, fiind faultat de 10 ori, dar a suferit, a tras de el și a terminat meciul.

Toată lumea s-a temut de o recidivă, avînd glezna umflată. S-a protejat ținînd gheață la gleznă, iar ieri nu s-a antrenat deloc.

Azi, acesta a început antrenamentul normal, dar a fost nevoit să plece mai devreme la vestiar. Veștile nu sînt bune în privința sa și ar putea lipsi în meciul contra naționalei din Costa Rica.

 

Recordul neașteptat la care se poate ajunge la acest Mondial

După ce Fathy și-a introdus balonul în propria poartă în partida cu Rusia, Campionatul Mondial din 2018 e aproape să devină turneul final cu cele mai multe autogoluri din istorie!

Astfel, deși abia a început faza a doua a grupelor, s-a marcat de 5 ori în propria poartă. Ghinioniștii sînt:

* Bouhaddouz (Maroc) la 0-1 cu Iran;

* Behich (Australia) la 1-2 cu Franța;

* Etebo (Nigeria) la 0-2 cu Croația;

* Cionek (Polonia) la 1-2 cu Senegal;

* Fathy ( Egipt) la 1-3 cu Rusia.

Conform OPTA, recordul datează de la Campionatul Mondial din 1998, cînd au fost 6 autogoluri. Însă în tot turneul!

Atunci, scoțianul Boyd (1-2 cu Brazilia), marocanul Chippo (2-2 cu Norvegia), sudafricanul Issa (0-3 cu Franța), spaniolul Zubizarreta (2-3 cu Nigeria), bulgarul Bacev (1-6 cu Spania) și iugoslavul Mihajlovici (2-2 cu Germania) au fost urmăriți de neșansă.

Atenție! Nici măcar una dintre echipele care au marcat în propria poartă nu au cîștigat din cele 11 încercări, 6 din 1998 și 5 din 2018!

 

Renegatul de la CM 2018

Rafa Marquez, 39 de ani, se află pentru a cincea oară la un Campionat Mondial alături de naționala Mexicului, însă are o situație incredibilă în Rusia. Căpitanul nord-americanilor întîmpină dificultăți și la antrenamente după ce a fost trecut în august 2017 pe o listă neagră de Trezoreria din SUA.

Fostul star al Barcelonei e un caz special la acest Mondial. După ce a fost acuzat că spală bani pentru traficanții de droguri din Mexic și inclus pe un blacklist de autoritățile din State, firmele americane nu se mai pot asocia cu el.

Astfel, Marquez e nevoit să îmbrace un tricou fără sponsorii echipei la antrenamentele naționalei și trebuie să bea altă marcă de apă decît colegii săi. Totul pentru a evita orice legătură cu branduri americane. Dacă va fi desemnat cel mai bun jucător într-un meci al echipei sale, acesta va fi nevoit să refuze premiul, fiind sponsorizat de Budweiser, o bere americană. Spre deosebire de colegii săi, Marquez nu are diurnă și nici bonusuri la acest turneu final. Relația cu băncile e prea complicată pentru mexican, pe ale cărui bunuri din SUA a fost pus sechestru.

New York Times scrie că ”sponsorii americani fug de superstar ca de kryptonită”. După meciul cu Germania, 1-0, cînd a devenit doar al treilea jucător care joacă la cinci Mondiale, Marquez nu a fost chemat la interviuri pentru că în spatele său ar fi apărut și numele a patru sponsori din SUA. Inițial, FIFA i-a informat pe jurnaliști că nu pot vorbi cu vedeta lui El Tri, însă ulterior a anunțat că interviurile se pot realiza fără panoul cu reclame.

Restricțiile nu sînt valabile însă și pentru firmele din Europa. Marquez nu are probleme în a evolua în echipamentul Adidas al naționalei sale. În plus, mexicanul este și imaginea Puma. Ambele branduri au sediul în Germania și nu s-au ferit să îl felicite pe rețelele sociale media după performanța reușită în meciul cu Germania.

Sursa: gsp.ro