STIRI SPORTIVE

Patru sportivi moldoveni au abandonat Olimpiada de la Baku

Arcaşii moldoveni Dan Olaru, Alexandra Mîrcă şi boxerii Vadim Ivaniuc (60 kg) şi Alexei Zavatin (plus 91) au fost eliminaţi din concurs la prima ediţie a Jocurilor Olimpice de la Baku (Azerbaidjan). Dan Olaru a părăsit competiţia după ce a cedat în prelungiri cu scorul 5-6 în faţa lui Rafal Wojtkowiak (Polonia). Alexandra Mîrca a fost întrecută în prima etapă a turneului de Anastasia Pavlova (Ucraina) cu scorul 6-0. Vadim Ivaniuc a fost declarat învins de arbitri cu scorul 3-0 în meciul disputat cu Mateusz Polski (Polonia). Alexei Zavatin i-a cedat în prima rundă lui Joe Joyce (Marea Britanie). Selecţionata Federaţiei Ruse se situează pe primul loc în clasamentul general pe medalii (33 de aur, 17 de argint şi 14 de bronz). Echipa Moldovei ocupă locul 29 în acest top (o medalie de argint şi două de bronz). Olimpiada se va încheia pe 28 iunie.

Copa America: Brazilia a învins la limită Venezuela

Brazilia s-a calificat în sferturile de finală ale Copei America fără să strălucească. Fără Neymar, suspendat, brazilienii s-au impus, duminică noaptea, cu scorul de 2-1 în faţa Venezuelei, în Grupa B a competiţiei găzduite de Chile. Fundaşul Thiago Silva a deschis scorul în minutul 9, iar Firmino a majorat diferenţa de pe tabelă în minutul 51. Cu 6 minute înainte de final, Venezuela a redus din handicap prin Miku. De notat, o ocazie de a egala a Venezuelei cu puţin timp înainte de finalul partidei. Programul sferturilor de finală: Chile - Uruguay (24 iunie), Bolivia - Peru (25 iunie), Argentina - Columbia (26 iunie), Brazilia - Paraguay (27 iunie).

Maradona va candida la funcţia de preşedinte al FIFA

Fostul internaţional argentinian Diego Armando Maradona va candida la funcţia de preşedinte al FIFA, după ce elveţianul Joseph Blatter şi-a anunţat demisia la începutul lunii. "Maradona va candida la funcţia de preşedinte al FIFA. Mi-a spus acest lucru şi m-a autorizat să fac acest anunţ", a spus jurnalistul şi scriitorul uruguayan Victor Hugo Morales într-o postare făcută pe Twitter. Diego Armando Maradona, în vîrstă de 54 de ani, a fost unul dintre cei mai vehemenţi contestatari ai lui Joseph Blatter. El este a treia persoană care îşi anunţă candidatura pentru preşedinţia FIFA, după fostul internaţional brazilian Zico şi preşedintele Federaţiei Liberiene de Fotbal, Musa Bility. Elveţianul Joseph Blatter a anunţat, la începutul lunii, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară. Blatter a cîştigat, în 29 mai, la Zürich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, Prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă. Comitetul Executiv extraordinar al FIFA va avea loc la 20 iulie, la Zurich, şedinţă în care se va stabili data la care vor avea loc viitoarele alegeri pentru funcţia de preşedinte. FIFA se confruntă cu un scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului.

Sursa: Moldpres, romaniansoccer.ro