STIRI SPORTIVE

Sfîntul Gheorghe nu a participat la meciuri truncate

Clubul de fotbal ”Sfîntul Gheorghe” din Suruceni nu a participat la jocuri trucate şi nu a manipulat evenimente sportive. La această concluzie au ajuns organele de drept după aproape doi ani şi jumătate de desfăşurare a investigaţiilor. Rapoartele anchetatorilor au fost făcute publice recent de oficialii clubului.

La sesizarea unei comisii de profil a Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF), clubul de fotbal a fost verificat începînd cu anul 2012 de către Departamentul Anticorupţie şi Departamentul de luptă cu crima organizată de pe lîngă Ministerul de Interne. Conform oficialilor clubului, au fost interogate toate persoanele bănuite de corupţie în fotbal şi manipulare a unui eveniment sportiv. La începutul anului curent organele de anchetă şi-au anunţat verdictul: "nu există elemente constitutive ale crimei".

În anul 2012 FMF declarase că patru cluburi din Divizia Naţională, printre care şi F.C. Sfîntul Gheorghe, sînt suspectate de participare la jocuri trucate. În presă s-au vehiculat timp de două săptămîni informaţii legate de presupuse infracţiuni ale cluburilor şi de numele unor fotbalişti bănuiţi de corupţie. Ancheta, însă, nu a putut demonstra suspiciunile şi, în urma investigaţiilor, nu a fost pornit nici un dosar penal. Valeriu Reniţă, preşedintele de onoare FC ”Sfîntul Gheorghe” a declarat că "e zadarnic să aştepţi acum de la autorii scandalului declanşat, cel puţin, scuze pentru prejudiciul adus imaginii clubului şi jucătorilor".

După patru ani de evoluţie, F.C. Sfîntul Gheorghe s-a retras din Divizia Naţională în anul 2013, determinată de conflictul legat de aşa zisele ”meciuri trucate”.

 

Victor Ciobanu şi Daniel Cataraga au anunţat un nou obiectiv

Campionii europeni la lupte greco-romane (Under-23) Victor Ciobanu (53 kg) şi Daniel Cataraga (71 kg) au anunţat într-o conferinţă de presă, desfăşurată la Ministerul Tineretului şi Sportului, că doresc să obţină în continuare biletele de acreditare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 2016).

”Fiecare performer tinde să atingă un nivel şi mai înalt. Calificarea la Olimpiadă este foarte dificilă. Sperăm însă că şi acest lucru va deveni posibil”, a declarat Daniel Cataraga. ”Noi cu ce sîntem mai slabi decît alţii?”, l-a completat Victor Ciobanu, care anul trecut a devenit vicecampion european de seniori.

Victor Ciobanu şi Daniel Cataraga au cucerit medaliile de aur în week-end la Walbryzsz (Polonia), fapt ce constituie o premieră în istoria luptelor greco-romane moldoveneşti.

Coechipierul Petru Şevciuc (75 kg) a devenit medaliat cu bronz.

Mihai Eşanu (61 kg) şi Alexandru Codreanu (71 kg) au cucerit medaliile de bronz în turneul luptătorilor de stil liber la Europenele de la Walbryzsz.

”Luptătorii au produs o adevărată ispravă sportivă la Europene”, a sintetizat la finele conferinţei Serghei Afanasenco, ministru al Tineretului şi Sportului.

Sursa: Moldpres