STIRI DIN FOTBAL

Naționala de fotbal a Moldovei coboară două poziţii în clasamentul FIFA

Naționala de fotbal a Moldovei coboară două poziţii în clasamentul FIFA, pînă pe locul 177.

Conform ierarhiei anunțate de forul mondial, s-au stabilit cele 6 urne valorice pentru tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului Mondial din 2022, programată pe 7 decembrie.

Naționala Moldovei nu a putut evita ultima urnă valorică și a fost repartizată alături de Malta, Liechtenstein, Gibraltar și San Marino. Cu aceste naționale, prima reprezentativă nu va putea fi într-o grupă în viitoarele preliminarii.

Cîştigătoarele grupelor se vor califica la Mondialul din Qatar, iar cele clasate pe locurilor secunde vor intra într-o serie de două baraje pentru a stabili ultimele trei ţări de pe bătrînul continent care vor evolua la turneul final, programat în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie 2022.

 

Naționala feminină de fotbal a fost spulberată de echipa Spaniei

Naționala feminină de fotbal a Moldovei a fost spulberată de echipa Spaniei, cu 0-10. Meciul s-a disputat la Madrid și a contat pentru preliminariile Campionatului European din 2021.

La pauză, echipa antrenată de Eduard Blănuță era condusă deja cu 0-6. Golurile gazdelor au fost marcate de Bonmari (7, 30), Hermoso (13, 25, 87-pen), Caldentey (28-pen), Prisăcari (45+2-autogol), Putellas (57), Guijarro (71) și Navarro (84).

Tricolorele mai au de disputat două meciuri în deplasare, pe 1 decembrie – cu Cehia și 1 februarie – cu Azerbaidjan. În clasament, Moldova se află pe penultimul loc, cu trei puncte, în timp ce lideră este Spania, cu 16 puncte.

Sursa: IPN