STIATI CA URINA…?

* 80% dintre oameni urinează de șapte ori pe zi . Desigur, depinde de cantitatea de alimente și de băuturi consumată, dar diferenţele, în general, sînt mici.

* Persoana sănătoasă trebuie să urineze timp de 7 secunde. Dacă urinarea durează doar două secunde, este foarte probabil să aveți o infecție.

* Vezica urinară are între 300 și 500 ml urină. Înălțimea nu are nicio legătură cu dimensiunea vezicii urinare. Acest organ este aproape la fel de voluminos la toți oamenii: 7 – 11 cești.

* Culoarea urinei:

– Pal-gălbui: Beți suficientă apă, mențineți obiceiul!

– Transparent: Aceasta este o veste bună! Corpul este bine hidratat. Cu toate acestea, nu exageraţi aportul de apă.

– Galben închis: Culoarea închisă a urinei înseamnă că sînteți deshidratat. Dacă urina are culoarea mierii, trebuie să începeți imediat să beți apă în cantități mai mari.

– Maro: Există o posibilitate crescută de a avea o infecție hepatică gravă. Poate că aveți sînge în urină.

– Roșu sau roz: Acesta este un semnal îngrijorător care poate însemna pietre la rinichi sau cancer. Desigur, dacă nu beți băuturi colorate, cum ar fi sucul de sfeclă.

– Albastru, verde, portocaliu sau orice altă culoare: Este puțin probabil ca aceasta să fie o consecință a unor alimente colorate. Trebuie să fie vorba de un supliment sau coloranți artificiali alimentari.

Sursa: timefornaturalhealthcare.com