Steve Bannon: „George Soros este cauza tuturor relelor din SUA si din lume

Steve Bannon crede că Balcanii ar putea cîștiga un loc mult mai important pe scena mondială în noul cadru geostrategic. Fostul strateg de campanie al lui Donald Trump, a vorbit despre rolul Balcanilor în Europa, dar și despre influența negativă pe care magnatul de origine maghiară George Soros o are asupra Bătrînului Continent. „Europa este foarte, foarte importantă pentru Președintele Trump și, evident, foarte importantă pentru Statele Unite, pentru că voi sunteți, pînă la urmă, civilizația-mamă din care a ieșit lumea nouă”, a declarat Bannon, fostul strateg de campanie al lui Donald Trump, într-un interviu pentru presa sîrbă.

În opinia lui, Balcanii vor deveni un loc mai important pe scena mondială, unde, într-un nou cadru geostrategic, China, Iranul și Turcia formează un fel de alianță. În ceea ce privește Războiul Rece, Bannon crede că nu s-a încheiat. „Cred că a fost foarte important ceea ce s-a întîmplat la Helsinki. Cred că este un lucru pozitiv și cred că faptul că Trump l-a invitat pe Putin să vină în Statele Unite a fost foarte pozitiv, iar Putin l-a invitat pe Trump în Rusia, acesta fiind un mod de a comunica”.

Fostul strateg al lui Trump, care a anunțat că este gata să se confrunte cu „Societatea Deschisă” a lui Soros, lansînd „The Movement”, mișcarea populistă europeană, cu scopul de a crea un singur bloc conservator în Parlamentul european, a vorbit și despre rivalul său. „George Soros este „cauza tuturor relelor din SUA și din lume”, afirmă Bannon, care mai spune că miliardarul american încearcă să schimbe Europa folosind miliarde de dolari. Soros finanțează ONG-uri legate de mass-media de stînga pentru a se opune partidelor populiste și naționaliste din întreaga Europă, a spus Bannon, explicînd că scopul său este de a contrabalansa puterea lui Soros și „intențiile sale rele din Europa”.

„Cred că George Soros are o influență foarte dăunătoare în întreaga lume. Cred că a făcut multe pentru a face rău Europei. Cred că această problemă cu migranții și cu frontierele deschise, a afectat țări precum Ungaria, Austria și Italia. Toate acestea au provenit din inițiativele conduse de Soros”,  a comentat Bannon.

Daily Beast scria luna trecută că fostul strateg al lui Donald Trump vrea să lanseze  fundația The Movement, pentru a consolida drepturile europene. „Mișcarea” va deveni, speră Bannon,  „lider al unei revolte populiste de dreapta pe întreg continentul european, începînd cu alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor”.