STEAGUL LUI STEFAN CEL MARE SI SFINT DE PE MUNTELE ATHOS VA FI PASTRAT INTR-UN SUPORT OFERIT DE IGOR DODON

În această vară, Președintele țării a vizitat Mănăstirea Zografu de pe Muntele Athos unde se păstrează steagul lui Ștefan cel Mare. Atunci el a spus că va confecționa un suport în care să fie păstrat și ținut la loc de cinste acest simbol al neamului nostru.

Tot atunci, șeful statului a discutat cu starețul Mănăstirii Zogafu și intenționează ca pe parcursul anului viitor, Steagul lui Ștefan cel Mare precum și Icoana Sfîntului Gheorghe care se află în acest sfînt locaș, să fie aduse în Republica Moldova astfel ca cetățenii țării noastre să poată vedea aceste relicve de valoare.

Steagul lui Ștefan cel Mare și Sfînt este unul dintre cele mai valoroase obiecte istorice rămase pînă în prezent de la domnitorul moldovean fiind cusut cu fire de aur și argint. Pe o parte a steagului este înfățișat Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe călare pe cal alb, omorînd cu suliţa un balaur, iar pe revers este redat botezul lui Iisus Hristos.

Steagul respectiv reprezintă vitejia, credința şi simbolul victoriei neamului nostru în luptele cu dușmanii. Aceste calități trebuie transmise din generație în generație, la fel ca și acest drapel.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova