„STATALISTUL NATIONALIST ANDREI NASTASE”

Din cușca în care s-a autoizolat, o face pe salvatorul națiunii

Într-o transmisiune live pe Facebook, Andrei Năstase a mîrîit niște absurdități încît începi să-ți faci griji în privința efectelor devastatoare pe care i le-a produs autoizolarea de teama coronavirusului. Voi puncta cîteva! În primul rînd, Năstase vrea să sugereze copiilor de țîță, babelor și moșnegilor senili de la azil că, de fapt, tot ceea ce se întîmplă pozitiv în lupta cu coronavirusul i se datorează, iar tot ceea ce este defectuos, în imaginația lui, este din pricina Președintelui Igor Dodon. Iată ce vorbește!

„Am lansat și susținut mereu ideea unui consens politic și social-național, venind în întîmpinarea decidenților cu propuneri, cu inițiative legislative de ordin economic, social, medical, bazate pe expertiza specialiștilor Platformei DA, dar și pe experiența și bunele practici din Coreea de Sud, din Germania, România, Israel sau din alte state europeneAm identificat sursele interne și externe de finanțare și am contribuit la sensibilizarea partenerilor noștri de dezvoltare în acest sens. Am comunicat și propus guvernării disponibilitatea noastră de a face front comun împotriva urgiei pe nume COVID-19”.

Întîi, vorbește despre ”consens politic și social-național”, însă, ulterior, se contrazice singur pentru că în primul rînd el este cel care nu-l dorește, dar voi reveni mai la vale asupra chestiunii. El, de fapt, pomenește despre niște inițiative legislative care de mult sînt aplicate în practică. Mai apoi, atenție!, el spune că aceste ”inițiative legislative” au la bază experiențele Statelor arătate mai sus. Adică, ca să înțelegeți mai bine, din autoizolarea lui, Năstase s-a uitat la televizor, a văzut cum stă treaba prin Coreea de Sud, Germania, România, Israel sau prin alte state europene, și a plesnit, împreună cu ”specialiștii Platformei DA”, niște ”inițiative legislative bazate pe experiența acestora. Genial!!! Dar care specialiști, Eșuatule, că în afară de guralivul Slusari, priceput la toate, nu ai pe nimeni?!

Tot pentru senili și fraieri, Năstase mai spune că ”a identificat sursele interne și externe de finanțare cu care a contribuit la sensibilizarea partenerilor de dezvoltare”. Prin asta, el vrea să sugereze că toate ajutoarele venite în Moldova, dar absolut toate, i se datorează lui, relațiilor pe care le are el în China, Rusia, SUA, UE, FMI etc.

Referindu-se la diaspora care vrea să revină la țîța mamei de acasă, Năstase i-a îndemnat pe moldoveni să se izoleze acolo, dacă au posibilitatea, sau să apeleze la reprezentanții autorităților pentru a beneficia de sprijin pentru a se întoarce în țară, recomandîndu-le să respecte măsurile de autoizolare, odată ajunși acasă.

Păi nu același lucru a spus și Președintele Dodon, iar Maia Sandu, Usatîi și Năstase l-au blamat pentru asta?

În acest context, conform proverbului ”gura păcătosului adevăr grăiește”, Năstase a mai făcut o afirmație pentru care cred că va fi mult porcăit de unioniștii de serviciu, căci iată cum sună: „Vă îndemn să înțelegeți, cu toții, că, în aceste vremuri, în care aproape toate țările se confruntă cu cea mai mare criză din ultimii 30 de ani, e de datoria noastră, sîntem obligați să demonstrăm întregii lumi că sîntem o națiune puternică, solidară și responsabilă”.

Observați, așadar, că, în sfîrșit, Năstase recunoaște că Republica Moldova este o NAȚIUNE, nu un Stat, al doilea, al unui singur popor, al unei singure națiuni, cea românească! Pe de altă parte, nu înțeleg la ce s-o fi referit el cînd a spus că actuala pandemie este ” cea mai mare criză din ultimii 30 de ani”! Să se fi referit la destrămarea URSS?

Am spus că revin asupra ”consensului politic și social-național” despre care vorbea Năstase deoarece minte. Nu poți vorbi despre consens național, să spui că ”autoritățile publice trebuie sprijinite cu tot ce putem în eforturile acestora pentru depășirea crizei”, folosind aceste vorbe gratuite drept pretext spre a-l ataca pe Dodon din gelozie politică pentru că administrează criza cu eficiență. El, Andrei Năstase, ca și Maia Sandu, Candu și Usatîi, persistă în dezinformarea sabotoare prin care îl acuză pe Dodon că ”dezbină societatea” susținînd fireasca obligativitate a celor reveniți acasă de a avea polițe de asigurare. Despre ce ”consens” poate fi vorba atîta timp cît Năstase, aflat în autoizolare de frica pandemiei, îl acuză pe Dodon că ”uneltește împotriva propriului popor și că îl dezbină”, pe Dodon care nu este autoizolat, ci în prima linie!

Am notat toate acestea, cu obiectivitate, ca să vedeți că cei care sabotează și dezbină sînt Năstase, Sandu, Usatîi, Candu, rămășițele lui Șor și restul mafiei lui Plahotniuc!

Mihai CONŢIU