STAREA PACIENTILOR DUPA EXPLOZIA DIN 9 IANUARIE SE IMBUNATATESTE

Prim-ministrul interimar Gheorghe Brega a mers pe 12 ianuarie la Centrul Republican de Leziuni Termice, unde a vizitat persoanele internate după deflagraţia produsă într-un local din Piața Centrală din Chișinău. Premierul în exerciţiu s-a interesat de starea lor, remarcînd că aceasta se ameliorează.

Șeful interimar al Executivului s-a arătat optimist în privința evoluţiei situaţiei. „Ceea ce am văzut mă bucură foarte mult, pacienții își revin, iar unii chiar au început să glumească”, a spus Gheorghe Brega.

Totodată, Prim-ministrul interimar s-a interesat direct de la pacienţi dacă au primit poliţele de asigurare medicală, conform dispoziţiei sale din 11 ianuarie a.c., prin care a cerut Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină să încadreze pacienţii respectivi în sistemul asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Premierul interimar a fost informat că, pentru moment, toate persoanele vizate dispun de poliţe de asigurare medicală. Între timp, trei dintre aceştia le procuraseră individual, înainte de a fi emisă dispoziţia sus-menţionată, achitînd o sumă fixă prin intermediul oficiilor poștale. În acest context, Gheorghe Brega a dispus organelor competente să asigure compensarea cheltuielilor respective la prezentarea bonurilor de plată de către beneficiari.

La Centrul Republican de Leziuni Termice sînt internaţi zece răniţi care au avut de suferit în explozia din 9 ianuarie curent, produsă în Piaţa Centrală din capitală.