Stare de urgenta pentru oameni sau pentru ambitiile presedintei?

PAS și Sandu cred că au inventat dușul, dar nu știu cum să se spele cu el

Mihai CONȚIU

Domnișoara președintă Maia Sandu bîjbîie după alegeri anticipate de parcă ar adulmeca un orgasm pierdut atunci cînd avea nevoie de el la o vîrstă definitorie. Adică una fragedă și pierdută în amintirile irecuperabile! Acum vrea unul dur! Atenție, golanilor politici susținători ai ei: rîndurile ce urmează au parfum de pamflet îmbrăcat în realitățile de care voi vă dezbrăcați zilnic!

Starea de urgență trebuia instituită de cînd am început să înmormîntăm, zilnic, 10-20 de oameni, așa cum s-a întîmplat în Australia, cînd, pentru un singur om contaminat cu coronavirus, a fost băgat în carantină un întreg oraș de milioane de oameni! Acum ”parcă e o normalitate” să înregistrăm, zilnic, peste 40 de decese, iar Sandu ne dă impresia că pe ”voturile acestor nefericiți” se poate baza ca să-și transforme PAS într-o ”morgă model”! Nu mai are nici o milă de nimeni! O doare în pix! Vrea anticipate! Vrea morți cît mai anticipați! Oamenii mor pe capete, iar ea vrea să-i scoată la vot pînă nu-și dau duhul!

Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a solicitat Parlamentului instituire stării de urgență. Prioritatea aceasta a fost una și pentru marioneta Igor Grosu care ”a vrut” să fie votat premier. În mod normal, domnișoarei președintă ar trebui să-i convină, numai că varianta aceasta este prea frigidă. Domnișoara președintă vrea stare de urgență națională, dar nu una pandemică, ci una pentru ea – stare de urgență pentru alegeri anticipate precipitate!

Sandu are TOTUL, la fel ca și atunci cînd a fost premier și a fugit de funcție de parcă ar fi violat-o un bărbat! Are Președinția, are 15 deputați care au luat ostatic Parlamentul, are un Guvern în subordine, căci premierul interimar Aureliu Ciocoi a fost desemnat de ea, nu de către altcineva! Acum, Guvernul interimar este efectiv presat mai mult de ea decît de pandemie. Obligă Guvernul să fie mai atent la hachițele ei decît la pandemia ucigașă!

Domnișoara președintă vrea să ne facă să credem că în Risipeniul ei de baștină, atunci cînd era, totuși, o copilă nevinovată, nu coceanul, ziarul ori brusturele erau ”obiecte de igienă personală”, ci hîrtia igienică. Să fim realiști! Pe Mihail Popșoi nu-l întreb, că el e născut în Rusia Mare și nu mă bag în așa ceva, dar poate că mă înțeleg Igor Grosu, Litvinenco și alții!