SPPS, DESPRE ACTIUNEA DEPUTATILOR PRO MOLDOVA SI AI PARTIDULUI SOR

Au împiedicat atît buna desfășurare a misiunilor de protecție, cît și activitatea instituției Prezidențiale

Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) afirmă, într-un comunicat de presă, că acțiunile de astăzi din fața Președinției a deputaților din Pro Moldova și Partidul Șor au împiedicat atît buna desfășurare a misiunilor de protecție, cît și activitatea instituției prezidențiale.

”În procesul desfășurării evenimentului public, manifestanții prin acțiunile sale au blocat căile de acces la sediul Președinției, blocînd astfel deplasarea coloanei Președintelui Republicii Moldova”, menționează SPPS.

Potrivit SPPS, manifestanții nu s-au conformat cerințelor legale ale angajaților SPPS și IGP, fapt care a adus la aplicarea de către angajații poliției a forței fizice în conformitate cu prevederile Legii privind modul de aplicare a forței fizice, mijloacelor speciale și armelor de foc.

”Serviciul și-a îndeplinit atribuțiile funcționale în strictă conformitate cu legislația în vigoare privind asigurarea protecției persoanei beneficiare de protecție de stat și a obiectivelor aflate în pază”, se menționează în comunicatul SPPS.

Presa de la Chișinău a scris că Vlad Cebotari, deputatul Pro Moldova care a sărit pe capota mașinii SPPS, riscă dosar penal pentru obstrucționarea activității ofițerilor Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Sursa: Politics.MD