SPORT

Artur Ioniţă a marcat primul său gol în campionatul Italiei

Mijlocaşul moldovean Artur Ioniţă (24 ani) a marcat ieri primul său gol în campionatul de fotbal al Italiei, Serie A, pentru echipa Hellas Verona FC. El s-a remarcat în meciul disputat cu Torino. În minutul 64 a fost introdus în teren, iar după două minute a pătruns cu balonul la picior în careul de 16 metri şi a şutat pe joc, în colţul stîng al portarului. La puţin timp, Torino a primit dreptul să execute o lovitură de la 11 metri, dar brazilianul Rafael a ratat. Partida s-a încheiat cu scorul 1-0. Victoria repurtată i-a permis Veronei să urce pe locul trei în clasamentul campionatului, totalizînd 7 puncte. Liderii AS Roma şi Juventus a acumulat cîte 9 puncte. Artur Ioniţă a debutat în septembrie curent în campionatul Italiei. El a jucat aproximativ 15 minute în partida din deplasare cu Atalanta Bergamo, care s-a încheiat la egalitate (0-0). Mijlocaşul moldovean a intrat în teren în ultimul sfert de oră cînd Hellas Verona lupta, în temei, pentru a menţine rezultatul favorabil de pe tabela de marcaj. Excesul de zel, emoţiile s-au soldat pentru el atunci cu un cartonaş galben primit. Anterior el a jucat primul meci oficial în Italia în Cupa acestei ţări contra formaţiei Cremonese, încheiat cu scorul 3-0.

Zimbru Chişinău a suferit a doua înfrîngere consecutivă

Echipa Zimbru Chişinău a suferit ieri a doua înfrîngere consecutivă în campionatul naţional de fotbal. Ea a cedat în etapa a opta, în deplasare, cu scorul 0-1, formaţiei Milsami Orhei. Unicul gol al partidei a fost marcat de Patraş în minutul 40. Un eşec a suferit şi liderul turneului, Dacia Chişinău, care a fost învinsă cu scorul 2-0 de Veris Chişinău. Marcatori: Mocanu (42) şi Racu (45). În partida Sheriff Tiraspol - Zaria Bălţi a fost consemnat scorul 4-0. Cîte două goluri au înscris în fiecare repriză Cavalcante, respectiv, Paiereli. Deşi a fost învinsă, Dacia se menţine pe primul loc în clasament. Ea totalizează 17 puncte. Pe locul doi se situează Saxan - 16 puncte. Victoria repurtată i-a permis echipei Milsami să urce pe locul trei în top, avînd 14 puncte acumulate. Acelaşi punctaj totalizează Sheriff şi Veris, dar ele au un golaveraj mai mic. Meciurile etapei a noua sînt programate pentru 27 şi 28 septembrie.

Campionatul naţional de tenis (veterani) a reunit 77 de participanţi

Ediţia din anul curent a campionatului naţional de tenis, rezervată veteranilor, încheiată ieri la clubul ”Locomotiva-777” din capitală, a reunit 77 de jucători din Chişinău, Bălţi şi Tiraspol. Cîştigător la categoria de vîrstă pînă la 50 de ani a devenit Viorel Galaju din Chişinău, fost campion naţional de seniori, membru al lotului naţional. În meciul final el l-a învins cu 2-0 pe Alexandru Malîşco (Bălţi). Partenerul său i-a ripostat cu multă dîrzenie, a fost aproape de a cîştiga primul set, dar pînă la urmă a cedat. ”Nu a fost deloc uşor”, a declarat pentru agenţie la finele întîlnirii Viorel Galaju în vîrstă de 41 de ani, care a obţinut primul său titlu de campion printre veterani. La categoria de vîrstă plus 50 de ani în finală au evoluat Mihail Zaria şi Vladimir Petcov. Partida a durat aproximativ 3 ore şi jumătate. Cu scorul 2-1 a învins Vladimir Petcov, care a condus în ultimul set cu 3-0, 4-1, 5-4. ”La ultima minge am riscat să efectuez o lovitură din zbor şi figura mi-a ieşit. Nu înţeleg nici pînă acum din ce cauză am comis o sumedenie de erori la ieşirile la fileu. În fine, sînt bucuros că am obţinut pentru prima dată titlul de cîştigător”, a spus învingătorul. La dublu masculin, categoria de vîrstă pînă la 50 de ani a învins perechea Viorel Galaju - Mihail Usatîi. La cea de plus 50 de ani victoria a revenit duetului Vitalie Moscovciuc - Evgheni Ţariuc. Solicitat de agenţie să comenteze nivelul campionatului, preşedintele Asociaţiei Veteranilor şi Amatorilor Tenisului din Moldova (AVTM), Slavian Guţu, a declarat că interesul faţă de acest gen de sport este în creştere printre veterani. ”Nivelul măiestriei participanţilor este într-o continuă creştere. A sporit şi numărul participanţilor. Toţi campionii acestei ediţii au cucerit în premieră primele locuri”, a declarat oficialul, care s-a clasat pe locul trei la categoria de vîrstă plus 50 de ani. Ediţia recentă a fost a 22-a organizată sub egida AVTM.

Sursa: Moldpres

Lampard a salvat-o pe Man City în meciul cu...Chelsea

A jucat 13 ani la Chelsea pînă în urmă cu cîteva luni iar acum a ajuns să marcheze în poarta fostei sale formaţii împiedicînd-o să cîştige. Este vorba despre Frank Lampard, care a intrat pe teren în minutul 78 al meciului Manchester City - Chelsea cînd oaspeţii se aflau în avantaj şi a stabilit scorul final, 1-1, cu două minute înainte de final. Partida a contat pentru etapa a 5-a din Premier League. Chelsea deschisese scorul prin André Schürrle în minutul 71. Lampard (36 de ani) a jucat la Chelsea în perioada 2001-2013 şi a ajuns la Manchester City sub formă de împrumut, după ce a semnat cu New York City (MLS) în vară. În clasamentul campionatului Angliei, City are 8 puncte şi se află pe poziţia a şasea, în timp ce Chelsea este lideră cu 13 puncte.

PSG a uitat să mai cîştige

După 1-1 cu Rennes în Ligue 1, 1-1 la AMsterdam în Champions League, pentru Paris Saint-Germain a urmat un alt rezultat de 1-1, de data aceasta cu Lyon, pe teren propriu, duminică seară, în runda a 6-a din Campionatul Franţei. Lucrurile păreau să decurgă aşa cum trebuie pentru parizieni, după ce în minutul 20 uruguayanul Cavani a deschis scorul în minutul 20. Oaspeţii, eliminaţi luna trecută de Astra Giurgiu din Europa League, au egalat însă în minutul 84 prin Umiti. Mai mult, Lyon a fost la un pas de victorie în minutul 88, cînd Tulisso a scăpat singur cu portarul Sirigu dar a greşit ţinta. PSG ocupă locul al 5-lea în clasament, la două puncte distanţă de trio-ul ce conduce Ligue 1: OM, Bordeaux şi Saint-Etienne.

Sursa: romaniansoccer.ro