SOR-ICIUL GROS SI SFIDATOR DE PE OBRAZUL LUI PLAHOTNIUC

Atunci cînd golanii se cred aristocraţi…

Este dramatic atunci cînd în fruntea unei ţări ajung politicieni populişti, incompetenţi şi aventurieri. Dar este de-a dreptul tragic cînd o ţară ajunge să fie guvernată de către golani, interlopi şi inşi îmbogăţiţi pe căi obscure, aşa cum se întîmplă acum în Republica Moldova. Noi doar putem intui pe cine va trebui istoria să-l sau să-i judece pe cel sau cei care au creat conjunctura favorabilă prin care Vladimir Plahotniuc a reuşit să transforme această ţară în propria lui moşie. Dispreţul suveran şi golănesc cu care Plahotniuc îi tratează pe moldoveni şi, în plus, îl afişează şi faţă de instituţii şi ţări occidentale pentru care democraţia nu se confundă cu cleptocraţia mafiotă este sesizabil strident. Acest lucru se vede prin cei numiţi în diferite funcţii de răspundere, prin cei angajaţi să-i apere interesele şi persoana fizică şi prin calitatea celor cărora le-a încredinţat sarcini politice pentru a-şi consolida falsul statut de mafiot cu acoperire politică.

Politicianul parvenit Plahotniuc, în totalitate de acord cu mai toţi dictatorii lumii ajunşi la Putere prin fraudă, nu a promovat în funcţiile de răspundere în Stat personalităţi pe criterii de competenţă, ci în funcţie de supuşenia necondiţionată faţă de el. Dacă ar fi stimulat numirea în diferite posturi de comandă a unor profesionişti veritabili, este foarte probabil că multe dintre păcatele lui capitale ar fi fost uitate sau amnistiabile, ca să zic şi aşa. Cu alte cuvinte, îţi speli un trecut şi o devenire păcătoasă, culpabilă, prin servituţi majore aduse întregii ţări. Nici un politician impostor ajuns la Putere înaintea lui, căci au fost destui, nu a murdărit şi culpabilizat această ţară cum a făcut-o el. Care-i logica decenţei elementare şi a respectului faţă de propriul popor în clipa în care îl faci deputat pe unul ca Ţuţu, de fundul căruia atîrnă atîtea implicaţii penale criminale? Uitaţi-vă la chipul lui Andrian Candu şi ascultaţi-i discursurile de adolescent teribil întîrziat şi de bani gata pentru ca să înţelegeţi mai bine de ce Republica Moldova este percepută de orice observator pertinent din exterior ca fiind o ţară infantilă şi, în acelaşi timp, mafiotă!!! Lor li se pare că au discursuri impecabile, ca în lumea civilizată, dar tocmai acestea îi trădează prin infantilism şi obrăznicie greu ascunsă.

Astfel, Republica Moldova a ajuns să fie o ţară de dincolo de orice negură posibilă. Hoţia a ajuns să fie circumstanţă atenuantă de justificare a existenţei oricărui amărît. Păi cum să nu fie aşa atîta vreme cît toţi cei numiţi în funcţii de răspundere pe la MAI, Procuratură, Justiţie etc., etc. au averi la care nici nu visează nici cei care în Occident cîştigă cinstit vreo 10.000 de euro lunar! Dar Plahotniuc de unde are atîtea averi? Ce a inventat el pentru ca moldovenii să-i cumpere produsul minţii lui şi să-l îmbogăţească legal? Totuşi ce produce Plahotniuc?

Existenţa lui Plahotniuc şi, veţi vedea, a lui Ilan Şor este una dintre cele mai criminale culpabilităţi ale României faţă de Republica Moldova. Ca să înţelegeţi mai bine participarea românească la prezentul odios al acestei ţări, dincolo de factorul politic penal şi interesele serviciilor secrete române de a-l susţine pe Plahotniuc, dintre toate figurile mediatice ori din zona comentariului politic de sorginte româneşti, este suficient să evocăm poziţia slugarnică a jurnalistului şi intelectualului român Cristian Tabără. Omul acesta chiar că m-a făcut să meditez profund asupra statutului meu de om blestemat să fiu român, pe drept sau pe nedrept. Tabără ne-a demonstrat că la români curvăsăria politică şi mediatică este o artă asasină. Tu Tabără, om cu şcoală serioasă, chiar şi „în interes de serviciu”, să ajungi să rebegeşti în zori de zi ca să filmezi 24 de ore din viaţa unui nimeni uman! Tu Tabără, om cu şcoală serioasă, ai ajuns să te faci de tot căcatul comparîndu-l pe Ţuţu cu Ştefan cel Mare? De dincolo de moarte, Radu Anton Roman te scuipă şi se pişă pe tine!

 

Diversiunea anti-moldovenească a lui Plahotniuc prin Şor

Pînă la Plahotniuc şi sluga lui politică Ilan Şor, în istorie au existat dictatori mult mai mari, dar cu un trecut bănuibil ca şi al lui Plahotniuc. Timp de 31 de ani, pînă în 1961, Republica Dominicană a fost condusă de cel mai sîngeros dictator, Rafael Trujillo, un fost hoţ de cai, care, totuşi, a avut şi o pregătire militară. Dar care a sfîrşit ca un cîine turbat, ucis fiind într-o ambuscadă. Ceauşescu a fost împuşcat ca un cîine turbat, în ziua de Crăciun, trădat fiind de propria-i Securitate. Le-a făcut muult rău individual românilor, dar nu şi României. Muammar al-Gaddafi a condus Libia vreo 42 de ani. A fost un dictator care le-a asigurat libienilor un nivel de trai ca în Rai, dar a fost ucis mişeleşte şi în chinuri groaznice de către proprii săi compatrioţi doar pentru că un Preşedinte francez nu şi l-a mai dorit martor incomod al propriei sale coruperi. Acum libienii, „eliberaţi de dictatura lui”, trăiesc în Iadul sărăcăcios al democraţiei. Exemplele pot continua la nesfîrşit!

Orbiţi fiind de Putere, oameni ca Plahotniuc ajung să se creadă nemuritori şi atotputernici, mai cu seamă că această orbire este alimentată permanent de către camarila de profitori care-l slujesc. Plahotniuc nu-i prost, ci orb, paranoic, megaloman şi obsedat de control. Dispreţul lui suveran faţă de moldoveni, printre multe alte reprezentări, este puternic reliefat prin „provocarea politică Ilan Şor”. Prin Şor, aşa cum am mai scris într-un editorial, Plahotniuc se pişă practic peste capetele moldovenilor. În mod normal, individul acesta ar trebui să putrezească în puşcărie. Prin el, Plahotniuc le-a furat moldovenilor aeroportul şi miliardul, ca să ne limităm doar la atît. De Filat îmi e milă că face puşcărie pentru cu totul altceva decît pentru ce ar merita. Filat stă în puşcărie pentru „corupere pasivă”, iar cel care l-a denunţat, Şor, avînd calitatea de corupător activ, are libertatea de la Plahotniuc ca să devină deputat, chiar dacă este condamnat în prima instanţă la 7 ani şi jumătate de puşcărie. În batjocură faţă de o Justiţie falimentară, judecarea lui la Curtea de Apel este amînată permanent din considerente strategice, care put a şantaj electoral. În acest context, amintesc faptul că un nou termen de judecată pentru Şor a fost fixat „ameninţător” pentru data de 22 Februarie, cu două zile înaintea alegerilor.

Existînd precedentul Filat, orchestrat tot de Plahotniuc, după cum logic putem bănui, acesta vrea şi reuşeşte să-i demonstreze lui Şor că este un neevreu mai descurcăreţ decît evreul etnic Şor. Aici Plahotniuc, chiar dacă stăpîneşte jocul, se joacă serios cu focul în defavoarea moldovenilor. Plahotniuc ştie că Şor nu are scrupule, se foloseşte de asta şi îl lasă să-şi facă de cap. În consecinţă, sub protecţia juridică şi mafiotă a lui Plahotniuc, Şor i-a transformat cel puţin pe cei mai mulţi moldoveni din Orhei în nişte indivizi imorali şi complici la propriile lui hoţii. În plus, acest individ anunţă electoral că experimentul lui din Orhei trebuie extins în toată ţara. Cineva din zona anturajului „select” al lui Plahotniuc îmi spunea că acesta poate agrea perspectiva ca moldovenii să fie percepuţi ca fiind antisemiţi dacă se ridică împotriva penalului Şor. Înţelegeţi cît de diabolice sînt calculele acestor indivizi care şi de muşte se apără cu pistolul mitralieră?

În primul rînd, Şor nu trebuie perceput ca etnic evreu, ci ca cetăţean al Republicii Moldova care are grave probleme penale. În al doilea rînd, dar nu neapărat, dacă Plahotniuc îi respecta pe moldoveni şi avea o proiecţie responsabilă faţă de ceea ce trebuie să fie Statul Republica Moldova, nu apela la serviciile politice penale ale lui Şor, ci ar fi preluat şi implementat în această ţară procesul evolutiv unic al Israelului din ultimii 70 de ani din domeniul Educaţiei. N-a făcut-o pentru că el este convins că un popor needucat poate fi mai uşor de exploatat prin „gazificarea” lui cu Silvia Radu. Mă întreb cu îngrijorare pentru viitorul educaţiei de aici: chiar o fi îndrăgostit de ea?

Deocamdată, Şor îi scuipă pe moldoveni sub protecţia şantajabilă a lui Plahotniuc. O consecinţă a furtului miliardului este şi alegerea lui în funcţia de primar al Orheiului, iar localnicii de acolo au ajuns atît de abrutizaţi încît se roagă la Dumnezeu ca să-l ajute să mai fure ca să le dea şi lor de-o lumînare pentru înmormîntare. Nu de mult, fără probe, de care oricum nu are nevoie, Şor s-a lăudat că i-ar fi dat o căruţă cu bani chiar şi Preşedintelui Dodon. La sumele invocate, chiar că avea nevoie de un camion de mare tonaj ca să care atîţi bani. Aşa a înţeles Plahotniuc ca să-l atace pe Dodon! Existînd precedentul Filat în cazul delaţiunilor false, în mod normal, ca în orice ţară în care Justiţia aparţine Statului, nu unui singur individ, Şor trebuia să fie reţinut şi anchetat. Nu se întîmplă asta pentru că Plahotniuc şi slugile lui au propria lor campanie electorală în urma căreia vor să cînte prohodul Statului Republica Moldova.

Dincolo de implicaţiile penale ale lui Şor, dincolo de pedepsele pe care le merită, acesta poate fi acuzat de un alt tip de genocid care, din păcate, nu este prevăzut în Codul Penal. Aici este vorba despre coruperea în masă a unor moldoveni şi transformarea lor în complici la crime economice care atentează la siguranţa naţională. Înţelege cineva gravitatea acestor crime comise împotriva moldovenilor de către Plahotniuc şi slugile lui, una dintre acestea fiind Şor?

Mihai CONŢIU