SONDAJ

Maia Sandu și Igor Dodon se bucură de cea mai mare încredere a cetățenilor

Cei mai mulți moldoveni au încredere în Maia Sandu și Igor Dodon. Datele sînt prezentate în sondajul Vox Populi – februarie 2021, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Potrivit cercetării, la capitolul încredere, Sandu și Dodon depășesc cu mult celelalte personalități politice din țară.

Fiind întrebați care este personalitatea politică în care aveți încredere mai mare decît în celelalte, 34,1% din respondenții deciși au declarat că au încredere în Maia Sandu, alte 28,6% susțin că au încredere în fostul președinte Igor Dodon, liderul PSRM.

În topul încrederii urmează Ilan Șor – cu 7,9%, primarul Chișinăului, Ion Ceban – cu 7,4%, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi – cu 5,1%, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi – cu 4,1% și liderul PPDA Andrei Năstase – cu 3,1%.

 

PAS, PSRM, PP ”Șor” și PN ar accede în Legislativ, dacă duminica viitoare s-ar organiza anticipatele

Patru formațiuni politice ar accede în Legislativ, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, potrivit datelor prezentate în sondajul ”Vox Populi – februarie 2021 ”, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Astfel, în Parlament vor ajunge PAS, PSRM, Partidul ”Șor” și Partidul Nostru. 36% din respondenții deciși au declarat că își vor da votul pentru PAS, 32,7%- pentru PSRM, pentru Partidul Șor -9,7%, iar pentru Partidul Nostru – 7,4%.

Potrivit cercetării, PPDA condus de Andrei Năstase ar acumula doar 4,2% din sufragii, PCRM – 3,9%, PDM -2,4%, alte partide – 3,5%.

Cercetarea a fost efectuată în perioada 12-20 februarie, pe un eşantion de 1191 de respondenţi, cu o eroare maximală de + 3,0%.