Sondaj de opinie: PSRM – 53,1%, Dodon – 55,6%

Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova a dat publicităţii, astăzi, rezultatele unui sondaj de opinie efectuat pe un eșantion de 1872 de persoane, cu o marjă de eroare de +/-3%.

Potrivit datelor cercetării, dacă Duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 5 partide ar avea cele mai mari șanse de a accede în Parlament. Este vorba de Partidul Socialiștilor, Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Democrat, PPDA și Partidul Nostru.

Pentru PSRM ar vota 53,1% dintre alegători. 20,6% ar vota pentru PAS, iar pentru PDM ar vota 9,8 la sută.

Sub pragul electoral este PPDA, cu 5,6%, și formațiunea „Partidul Nostru”, cu 5,1 la sută.

Pentru Partidul Liberal doar 1,5% dintre cetățeni, iar pentru PPEM și-ar da votul doar 1,2 la sută dintre respondenți.

Șeful statului, Igor Dodon, și liderul PAS, Maia Sandu, se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor Republicii Moldova.

Preşedintele Dodon se bucură de încrederea a 55,6% dintre respondenți, Maia Sandu – 21,2%, iar Andrei Năstase 4,9%. Premierul Pavel Filip se bucură de încrederea doar a 2,2% dintre cei intervievaţi.

Fiind întrebați dacă este necesară micșorarea numărului de deputați, participanţii la sondaj au răspuns PENTRU  în proporţie de 78,3%, iar ÎMPOTRIVĂ – 9,2%.

Virginia Filip 04.06.2017 - 20:00

Daca aceste sondaje ar fi adevarate, atunci este ingrijorator. Cum poate cineva sa puna stampila pe PSRM? Adica un fel de cioara vopsita, dar sa-i spunem porumbel. Iar Dodon mai mult de 50%? Poate cei care au raspuns pro Dodon, aveau pistolul la tampla. Altfel nu-mi explic rezultatul.

Nistor Grigore 31.05.2017 - 14:42

PSRM, în fapt noii comuniști, anti-români și pro-ruși – 53,1%, Dodon, cel mai pro-rus dintre toți presedintii din fosta URSS, principalul pion al lui Putin in R.Moldova – 55,6%. Daca asta dorește majoritatea, foarte bine, vor avea ceea ce merita și cele bune dar și cele rele, asta se va vede după legislatura viitoare. Go east!