SOFERUL CARE A PROVOCAT ACCIDENTUL DE PE BD. STEFAN CEL MARE, TRIMIS IN JUDECATA

Cauza penală de învinuire a conducătorului auto care, acum două luni, a provocat un grav accident rutier, soldat cu decesul a două persoane, a fost expediată în judecată, anunță Procuratura municipiului Chișinău.

În noaptea de 16 spre 17 mai, inculpatul, la volanul unui Audi, a intrat pe roșu în intersecția străzii Ismail cu bulevardul Ștefan cel Mare din capitală, tamponînd un taxi, după care a fost proiectat într-o altă mașină care staționa regulamentar la culoarea roșie a semaforului.

În urma impactului, șoferul și pasagerul din taxi au decedat, iar alte trei persoane au suferit traumatisme.

Imediat după accident, șoferul din Audi a fost reținut, iar ulterior arestat. Pe tot parcursul urmăririi penale acesta și-a negat vina și a refuzat să colaboreze cu procurorii. Doar pe 6 iunie, și-a recunoscut vina.

Procurorii au trimis în judecată dosarul de învinuire pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane”.

Pentru această infracțiune legislația prevede de la 6 la 10 ani închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Sursa: IPN