SOFERUL CARE A ACCIDENTAT MORTAL O FEMEIE LA MERENI A FOST RETINUT

Șoferul care a accidentat mortal o femeie, la începutul lunii ianuarie, în satul Mereni din raionul Anenii Noi, a fost reținut. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 43 de ani din raionul Dubăsari. Fiind audiat de polițiști, bănuitul și-a recunoscut vina.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Anenii Noi, Corina Repeşciuc, a declarat că bărbatul nu a avut anterior încălcări ale legislației. În cadrul audierilor, acesta a spus că a părăsit locul accidentului pentru că s-a speriat.

Șoferul a fost reținut pentru 72 ore. Cauză penală a fost pornită pe faptul ,,încălcării regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport soldată cu decesul unei persoane”, precum și pentru ,,părăsirea locului accidentului rutier”. Dacă vinovăția conducătorului auto va fi dovedită, acesta riscă închisoare de la 3 la 7, ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Poliția atenționează că părăsirea locului accidentului constituie o infracțiune. Persoana implicată în accident rutier este obligată să nu părăsească locul accidentului și apeleze la numărul unic de urgență 112 pentru a raporta cazul.

Sursa: IPN