SOCIALISTII SI „PARTIDUL NOSTRU” AU CERUT DEMISIA CONDUCERII PROCURATURII GENERALE SI A ANRE

Pe 6 Octombrie, sute de membri şi susţinători ai PSRM şi „Partidului Nostru” au venit la sediul Procuraturii Generale şi cel al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică pentru a transmite şefilor instituţiilor în cauză cereri de demisie pe care aceştea urmează doar să le semneze, se menţionează într-un comunicat al socialiştilor. Dar, şi procurorul general, Corneliu Gurin, şi şeful ANRE, Sergiu Cioban, nu erau prezenţi la locul de muncă. Igor Dodon este convins că cei doi şefi au fost preîntîmpinaţi din timp de către partidele de la guvernare despre acţiunile de protest ce se pregătesc, de aceea nu au venit la serviciu, pentru ca cetăţenii să nu-i ia prin surprindere.

20151006-017 copy.jpg

În aceste circumstanţe, Dodon a făcut un apel către liderii AIE-3: „Aşteptaţi-ne, în zilele următoare, în oficiile voastre. Şi să nu credeţi că vom fi vreo sută-două de oameni. Vom fi cîteva mii şi noi sîntem gata să vă blocăm oficiile. Nu vă jucaţi cu focul, plecaţi cu binişorul!”, a declarat Dodon. 

Participanţii la acţiunea de protest au scandat: „Jos tarifele liberale!”, „Destul să furaţi!”, „Întoarceţi miliardele!”, „Jos oligarhii!”, „Vinovaţii la răspundere!” etc.

Vă amintim că Partidul Socialiştilor şi „Partidul Nostru” îşi continuă acţiunea permanentă de protest. În corturile, instalate de cele două formaţiuni, în regim non-stop se află peste 1000 de cetăţeni. Lumea este dispusă să rămînă în orăşelul improvizat pînă la îndeplinirea tuturor revendicărilor înaintate: demisia mai multor şefi ai instituţiilor de stat, precum şi a Guvernului şi preşedintelui ţării, anunţarea alegerilor parlamentare anticipate şi revenirea la alegerea şefului statului prin vot direct, se mai spune în comunicat. 

Comunicat de presă primit la redacţie