SOCIALISTII PROPUN ADAOS LA SALARIU PENTRU BUCATARII SI DADACELE DIN GRADINITE

Fracțiunea Partidului Socialiștilor(PSRM) în Consiliul Municipal Chișinău a elaborat un proiect de decizie privind adaos la salariu pentru bucătari, ajutor de bucătari și dădace din grădinițele din capitală.

Consilierul PSRM, Eugenia Ceban, a declarat luni, 11 septembrie, la briefingul susținut după ședință operativă a primăriei, că “proiectul prevede un adaos de 50% la salariu. Socialiștii sînt pregătiți marți, la ședința Consiliului municipal, să prezinte consilierilor din alte facțiuni proiectul de decizie. Se propune alocarea banilor din bugetul municipal “.

Eugenia Ceban a menționat că, în aceste scopuri, sînt necesare 3 milioane de lei care se găsesc în bugetul de rezervă. Socialiștii au stabilit că în rezervă sînt 10 milioane de lei.

“Am propus ca bucătarii, ajutorii săi și dădacele din grădinițele din capitală să primească acest adaos. Cei care lucrează în suburbii primesc salariu de la autoritățile locale. Vom înainta Ministerului Finanțelor și guvernului acest proiect. De asemenea, vom propune ca în grădinițe să existe nutriționist, atunci meniul va satisface toate cerințele “, a spus Ceban.

Potrivit socialiștilor, pînă în prezent, în orașul Chișinău 12 grădinițe nu funcționează. Motivul este lipsa de bucătari, al căror salariu este de 900 de lei.

Sursa: socialistii.md