SOCIALISTII L-AU OMAGIAT PE MIHAI EMINESCU

Președintele PSRM, Zinaida Greceanîi împreună cu deputați, consilieri PSRM din CMC și activiști din „Garda Tînără” au depus flori la bustul scriitorului Mihai Eminescu cu prilejul împlinirii a 169 de ani de la naștere. „Mihai Eminescu nu a fost doar un poet de talie națională, ci mondială. A fost un geniu al nemuririi care a urcat şi a tins mereu spre apogee. Tînăra generaţie se află şi azi sub influenţa operei poetice a marelui poet Eminescu”, a subliniat Zinaida Greceanîi.

Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850. A activat sporadic ca director al Bibliotecii Centrale din Iaşi, revizor şcolar, apoi împreună cu I. Slavici şi I. L. Caragiale a fost redactor la ziarul „Timpul” de la Bucureşti. Printre operele de vază se numără “De-aș avea”, “O călărire în zori”, “Din străinătate”, “Înger și demon”, “Floare albastră”, dar şi altele. S-a stins din viaţă la 15 iunie 1889, la Bucureşti.

Zinaida Greceanîi a reiterat că la Chișinău a fost inaugurat bustul lui Mihai Eminescu în 1957. “Luceafărul poeziei”, așa cum a mai fost numit Eminescu, a fost apreciat chiar și în perioada sovietică pentru talentul și pentru importanța operelor sale.

Sursa: socialistii.md