SOCIALISTII IMPREUNA CU COMUNISTII AU INITIAT MOTIUNEA SIMPLA IMPOTRIVA LUI LEANCA

Socialiștii împreună cu comuniștii au inițiat moțiunea simplă împotriva lui Iurie Leancă, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului la 1 Martie. După cum a menționat deputatul Partidului Socialiștilor, Vlad Bătrîncea, a coincis ordinea de zi a două facțiuni parlamentare, PSRM și PCRM, fiecare dintre cele două au prezentat proiectul de acordare a votului de neîncredere a Viceprim-ministrului pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă. Părțile au decis să-și unească forțele în acest sens și să pregătească un document comun, consolidînd argumentele lor în sprijinul demisiei oficialului.

- La baza acestui proiect nu au stat doar declarațiile anti-constituționale și antistatale ale domnului Leancă, care au fost raportate pe comuniști, dar și concluziile Consiliului de Miniștri al UE, care, în opinia noastră, ar trebui să fie cartea de căpătîi a politicienilor din Republica Moldova. Europenii spun clar că, în ultimii 8-9 ani, autoritățile țării doar au imitat reformele și 100 de milioane de euro alocate pentru reforma justiției au fost irosite. Am ajuns în situația în care miniștrii europeni spun că autoritățile țării nu fac nimic pentru combaterea corupției și pentru returnarea miliardului furat. Miniștrii europeni ne informează pe noi, moldovenii, că libertatea presei și principiile dreptului internațional sînt încălcate în țara noastră. Așa-numita “Lege cu privire la propagandă” a fost, de asemenea, foarte criticată”, a explicat Bătrîncea.

Socialistul, a subliniat că în cadrul înaintării moțiunei simple, ambele facțiuni vor prezenta argumente că, în ultimii ani, autoritățile din Moldova, doar au imitat reformele și au comis multe fărădelegi, au contribuit la furtul banilor publici și fac totul pentru a falimenta această țară. Ei nu sînt doar lichidatori ai economiei naționale, ci și a întregului stat, a adăugat deputatul.

- Sarcina lor a fost anunțată în repetate rînduri de către Leancă, Candu și toți ceilalți – numai cu România și pe calea României. Acesta este planul lor, cum să falimenteze statul și să ne unească cu cineva. Noi credem că Parlamentul ar trebui să reacționeze, și Leancă, în calitate de membru al furtului miliardului și a altor fărădelegi, ar trebui să demisioneze și să răspundă pentru acțiunile sale în fața legii și să nu facă declarații care încalcă statalitatea Republicii Moldova, a adăugat Bătrîncea.

Sursa: socialistii.md