SOCIALISTII DESPRE CONFERINTA GUM: PARTICIPAREA LA ASTFEL DE EVENIMENTE ESTE PERICULOASA PENTRU MOLDOVA

Deputații Partidului Socialiștilor au încercat să se expună la așa-numita conferință anti-rusească, organizată la data de 2 Martie, la Chișinău, și să-și exprime opinia în această privință, dar așa-numiții democrați, organizatori ai evenimentului, nu le-au oferit cuvîntul.

Deputatul parlamentului din partea Partidului Socialiștilor, Vlad Bătrîncea, a menționat că nu există acces liber la conferință. Pe loc, s-a aflat că era necesar să se înregistreze pentru eveniment cu două săptămîni înainte de acesta, deși nimeni nu a știut despre aceasta și nu au fost avertizați.

“Aici sînt oameni cu pază de corp… Republica Moldova a plătit milioane de lei pentru acest eveniment și pentru ce? Pentru ca, domnul Candu să vină cu un slogan militarist? Apropo, cu siguranță vom verifica dacă domnul Candu a executat serviciul militar. Cred că ar trebui să fie încorporat în serviciul militar și să participe la toate programele NATO, cu un mitraliu sau cu o lopată înaintea celorlalți”, a spus socialistul.

Vlad Bătrîncea a menționat că participarea la astfel de evenimente reprezintă un mare pericol pentru Republica Moldova. Autoritățile uită despre statutul de neutralitate al țării, că nu putem efectua o astfel de retorica agresivă și nu putem deveni parte a acelui bloc militar, pe care ei îl stabilesc între „lumea civilizată“, și așa-numita „Rusia barbară“, a adăugat el.

“Vedem că există propagandă și dictatură continuă, nu există nici o modalitate de exprimare a unei opinii alternative. Acest lucru încalcă toate principiile și normele dreptului internațional, este o întrunire care nu are nimic de-a face cu țara și cu poziția oamenilor. Acest eveniment este pur pentru partidul democrat”, a subliniat deputatul.

Această conferință este o acțiune de PR a Partidului Democrat, consideră Grigore Novac.

“Dacă vor să demonstreze că sînt într-adevăr democrați, să le ofere o șansă de a se exprima tuturor, nu doar “prietenilor” lor. Aceasta este spălare de creier. Nu putem nici măcar să adresăm o întrebare, așa un sentiment de parcă am venit la cinema și toată lumea dă din cap de parcă ar fi de acord. O să vedeți ce propagandă va fi diseară la posturile de TV ale lui Plahotniuc, că toți sînt de acord că Rusia este răul principal și fericirea noastră îi undeva peste ocean”, a spus deputatul socialist.

Deputatul Vladimir Țurcan a atras atenția asupra asemănării emblemei Conferinței cu emblema NATO, precum și faptul că sponsorul evenimentului este Atlantic Council, care, în opinia sa, nu este o coincidență.

“Ceea ce spun aici “prietenii” este numit informație, iar oponenții sînt dezinformarea. Aceasta este o “prietenie” deschisă împotriva Rusiei. Chiar și unul dintre participanți a spus că “noi ar trebui să fim un scut între Europa și Rusia”, a menționat armele letale, despre care recent s-a menționat și în Moldova. Aceasta fiind o provocare împotriva securității regionale”, a subliniat socialistul.

Sursa: socialistii.md