SOCIALISTII CER INTREPRINDEREA MASURILOR PENTRU CURATAREA ORASULUI DE ZAPADA

Consilierii municipali ai fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău au cerut, în cadrul unei conferințe de presă, să fie luate măsuri pentru curățarea orașului de zăpadă.

Consilierul municipal al PSRM, Petru Burduja a menționat că: orașul nu este curățat de zăpadă și nu toate achizițiile au fost făcute la timp, vinovat nu este o persoană anumită, ci întreg sistemul.

”În 2018, din bugetul municipal, au fost alocate 12 milioane de lei pentru achiziționarea de echipamente speciale și reagenți pentru îndepărtarea zăpezii, însă pînă astăzi acestea nu au fost procurate. De la 1 ianuarie a anului trecut, a fost suficient timp pentru a procura echipament și pentru pregătirea pentru sezonul din acest an, dar din cauza unei probleme în sistem, nu se face nimic”, a spus Petru Burduja.

Consilierul municipal al PSRM Dinari Cojocaru a anunțat că, consiliul municipal încearcă să transfere unul dintre terenuri către Ministerul Sănătății.

”Acest teren aparține întreprinderii municipale Exdrupo, unde au fost aduși reagenții. După transmiterea terenului, întreprinderea nu va putea pe deplin să-și îndeplinească activitatea”, a spus consilierul.

De asemenea, el a remarcat că potrivit documentelor, reagenții se procură pentru 1-1,5 luni înainte, dar în realitate sînt suficienți doar pentru 2 săptămîni.

”Autoritățile locale nu sînt pregătite pentru sezonul rece. Numai în ultimile 24 de ore au fost înregistrate 62 de accidente și 26 de apeluri către spitale din partea cetățenilor, care au suferit traumatisme. Intenționat am mers noaptea pe străzi pentru a mă convinge că, tehnica lucrează doar pe străzile centrale ale orașului, iar la periferii și în curți nu este curățată zăpada”, a spus Dinari.

Consilierul PSRM Alexandr Odințov consider că problema ce ține de curățarea drumurilor apare în fiecare an din cauza inconsecvenței în activitatea dintre structurile primăriei.

”Comisia locativ-comunală în repetate rînduri a venit cu măsuri pentru soluționarea problemei, însă, primăria ignoră acest fapt. De asemenea, cunoaștem cîți reagenți deja au fost utilizați. Pentru aceasta este necesară instalarea sistemului GPS în mașini, atunci totul va fi clar și vom înțelege unde anume este problema”, a spus Odințov.

Sursa: socialistii.md