SOCIALISTII CER GUVERNARII INFORMATII CU PRIVIRE LA CONSTRUCTIA HIDROCENTRALELOR PE RIUL NISTRU DE CATRE UCRAINA

Fracțiunea Partidului Socialiștilor, încă odată a cerut, la ședința de astăzi la plenului parlamentului, audierea autorităților cu privire la construcția hidrocentralele pe rîul Nistru de către autoritățile Ucrainei.

Deputatul PSRM Radu Mudreac a menționat că în decursul ultimilor ani, în repetate rînduri a venit cu demersuri pentru a primi informații despre ceea ce planifică Ucraina să construiască pe rîul Nistru, despre negocierile dintre partea moldovenească și ucraineană și, de a auzi poziția autorităților executive ale Republicii Moldova cu privire la acest subiect. Însă, într-un final, parlamentarul nu a primit nici o informație. Nu au primit deputații moldoveni nici o informație, nici după demersurile către Rada Supremă a Ucrainei.

Această situație este una suspectă, inclusiv această comisie integuvenramentală care s-a soldat cu nici un rezultat. Este important să cunoaștem în aceste 2 sătpămîni care au mai rămas, care sînt intențiile Ucrainei și acțiunile autorităților Republicii Moldova din discuțiile cu partea ucraineană”, a spus deputatul.

În pofida importanței subiectului pentru securitatea țării noastre, majoritatea parlamentară a respins inițiativa.

Sursa: socialistii.md